Διαμαντούρος «καλεί» Ντράγκι για συμμετοχή σε λόμπι

Σε λόμπι φέρεται να συμμετέχει, εδώ και αρκετό καιρό, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Για το λόγο αυτό, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος κάλεσε την ΕΚΤ να απαντήσει στις σχετικές καταγγελίες.

«Λάβαμε μία καταγγελία και αποστείλαμε μια επιστολή στην

ΕΚΤ», δήλωσε η Γκούντι Γκάντεσμαν, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή Νικηφόρου Διαμαντούρου. «Τώρα περιμένουμε μια απάντηση». Η ΕΚΤ έχει περιθώριο να απαντήσει ως τον Οκτώβριο, πρόσθεσε.

Μια εκπρόσωπος της Τράπεζας επιβεβαίωσε ότι η ΕΚΤ έλαβε ειδοποίηση από τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή και πρόσθεσε πως πρόκειται να απαντήσει μέσα στον καθορισμένο χρόνο. Η εκπρόσωπος απέρριψε την καταγγελία περί σύγκρουσης συμφερόντων.

Η οργάνωση Corporate Europe Observatory (CEO), η οποία παρακολουθεί ζητήματα που άπτονται της εκπροσώπησης ομάδων ειδικών συμφερόντων (lobbying) στην ΕΕ, είχε κατηγορήσει τον Ντράγκι τον Ιούνιο ότι έχει απολέσει την ανεξαρτησία του, διότι συμμετέχει σε ένα διεθνές φόρουμ κρατικών και ιδιωτών δανειστών, τη λεγόμενη Ομάδα των Τριάντα (Group of Thirty, ή G30).

Keywords
Τυχαία Θέματα