Διαφωνία για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στο Μαυροβούνιο

Σύγχυση επικρατεί στο Μαυροβούνιο μετά τη διεξαγωγή του τρίτου γύρου των προεδρικών εκλογών την Κυριακή, με τους δύο υποψήφιους να ισχυρίζονται ότι το κόμμα τους είναι αυτό που κέρδισε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, ανακοίνωσε ότι κέρδισε τον τρίτο γύρο των εκλογών, ωστόσο ο αντίπαλός του, Μίοντραγκ Λέκιτς, αμφισβήτησε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του είναι αυτό που προηγείται.

Η πλευρά του Βουγιάνοβιτς δήλωσε ότι σύμφωνα με το σύνολο των καταμετρημένων ψηφοδελτίων, επικρατεί με ποσοστό 51,3 τοις εκατό έναντι

του αντιπάλου του με 48,7 τοις εκατό.

Από την άλλη, οι υποστηρικτές του Λέκιτς ισχυρίζονται ότι έχουν μικρό προβάδισμα με 50,5 τοις εκατό έναντι 49,5 τοις εκατό του Βουγιάνοβιτς. Η αντιπολίτευση δήλωσε ότι έχει καταμετρηθεί το 92 τοις εκατό των ψήφων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με το νικητή.

Η μικρή διαφορά των αποτελεσμάτων μεταξύ των δύο κομμάτων προκαλεί έκπληξη, καθώς ο κ. Βουγιάνοβιτς θεωρείτο ότι θα είχε μια εύκολη νίκη και θα παρέμενε στην εξουσία για τρίτη συνεχή πενταετία. Ο απερχόμενος πρόεδρος αποτελεί στενό σύμμαχο του κ. Τζουκάνοβιτς, ο οποίος έχει διατελέσει πρωθυπουργός για πάνω από δύο δεκαετίες.

Η αντιπολίτευση έχει κατηγορήσει τον κ. Τζουκάνοβιτς για διαφθορά και νεποτισμό στο Μαυροβούνιο, καθώς και για αντιδημοκρατικές πρακτικές μέσω κατάχρησης του ελέγχου των δυνάμεων ασφαλείας και των μέσων ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα