Διάφανες θα είναι οι τηλεοράσεις του μέλλοντος...

Αν αναρωτιέστε πώς θα είναι οι τηλεοράσεις του μέλλοντος, τότε ξεχάστε ό, τι ξέρατε μέχρι σήμερα. Η τεχνολογία αναπτύσσεται κάνοντας την ζωή μας πιο εύκολη, έτσι με την σειρά τους θα αλλάξουν ως προς τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και οι τηλεοράσεις που έχουμε.

Η τηλεόραση του μέλλοντος θα είναι μια πολύ λεπτή διάφανη επιφάνεια, η οποία μόλις θα την κλείνεις, θα γίνεται αόρατη από το ανθρώπινο μάτι και θα είναι σαν να μην υπάρχει στο χώρο.

Αποτελεί ουσιαστικά το επόμενο βήμα στη λογική, που έχει υιοθετηθεί χρόνια τώρα από τις κατασκευάστριες εταιρείες, να κατασκευάζουν όσο το δυνατόν

πιο διακριτικές για το χώρο τηλεοράσεις.

Για τις νέες τηλεοράσεις θα αξιοποιηθεί η TOLED τεχνολογία, η οποία υπάρχει, όμως δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμη για να είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλου μεγέθους οθόνες, κάτι που θα συμβεί λογικά μέσα στα επόμενα χρόνια.

Μια πολύ πρώιμη ιδέα μπορούμε να έχουμε από ένα μοντέλο της Loewe με TOLED οθόνη, που σχεδιάστηκε από τον Μάικλ Φρίμπι (Michael Frebie).

Ο σχεδιαστής δήλωσε: «Δεδομένου ότι η πρώτη του είδους της, η Loewe Invisio εισάγει τεχνολογικές καινοτομίες, συνδυάζοντας τη συμβατική LCD (οθόνη) με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας TOLED οθόνη. Έτσι, επιτρέπει τη δημιουργία κρυστάλλινης εικόνας με αναπαραγωγή των πιο πλούσιων χρωμάτων κι όσον αφορά την αντίθεση με όλη την γκάμα από το κατάμαυρο έως το ολόλευκο».

Πηγή: e-go.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα