Κατσέλη: Η Κοινωνική Συμφωνία δεν θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές

Η Κοινωνική Συμφωνία αποφάσισε να μην κατέβει αυτόνομα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και στο πλαίσιο αυτό ξεκινά διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν κατά την

1η πανελλήνια συνάντηση στελεχών του κόμματος, κατά την οποία έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης Μαΐου και εξετάστηκε η θέση του κόμματος μπροστά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

«Η Κοινωνική Συμφωνία δεν θα κατέβει αυτόνομα σε αυτές τις εκλογές, οι οποίες θα διενεργηθούν σε συνθήκες διπολισμού. Πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις της απευθύνει πρόταση συνεργασίας, στη βάση μιας ελάχιστης προγραμματικής σύγκλισης, προς όλες τις δημοκρατικές, προοδευτικές, πατριωτικές και αριστερές δυνάμεις», δήλωσε η επικεφαλής του κόμματος Λούκα Κατσέλη.

Επιπλέον, τόνισε, ότι ξεκινά «διαδικασίες διαλόγου με τις δυνάμεις αυτές, απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΔΗΜΑΡ, στους Οικολόγους Πράσινους, σε δίκτυα και ομάδες πολιτών για τη δυνατότητα διερεύνησης προγραμματικής σύγκλισης και προεκλογικής συνεργασίας των δυνάμεων αυτών». Μιλώντας στην πανελλήνια συνάντηση στελεχών του κόμματος η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας είπε: «Το διακύβευμα των εκλογών είναι τέτοιο που δεν πρέπει να διστάσουμε να συνεργαστούμε».

Από την άλλη πλευρά, αποφασισμένος να μην συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν η Λούκα Κατσέλη και τα άλλα στελέχη της Κοινωνικής Συμφωνίας, είναι ο Χάρης Καστανίδης. Όπως τόνισε ο κ. Καστανίδης: «Να προτιμήσουμε την πολυμερή συνεργασία μετά τις εκλογές και όχι διμερή προεκλογικά».

Ο πρώην υπουργός και συνιδρυτής του νεοπαγούς σχήματος, που δεν τα πήγε καλά στις εκλογές, βρήκε ως αφορμή για να διαχωρίσει τη θέση του το θέμα που προέκυψε με τον Γερ. Αρσένη, αλλά κατά τις πληροφορίες η διαφωνία είχε προκύψει από πολύ νωρίτερα. Ο κ. Καστανίδης δεν συμφωνεί με την τακτική που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας και οι επιλογές που εξετάζει είναι είτε να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική δράση, είτε να περιμένει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν διατηρεί και καλές προσωπικές σχέσεις με τον (συντοπίτη του) Ευάγγελο Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα