Διαδήλωσεις προσφύγων στην Ειδομένη – Βουλευτής: Να φύγουν και με τη βία

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες από την Ειδομένη πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κλείνοντας τμήμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, με αίτημα να ανοίξουν τα σύνορα.

Περισσότερα από 500 άτομα έκλεισαν το τμήμα της Εθνικής Οδού και από τα δυο ρεύματα, εμποδίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κατέλαβαν το οδόστρωμα της στο ύψος του Πολυκάστρου με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές οχημάτων.

ΜΚΟ ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταγγελίες ότι μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και εθελοντές ξεσηκώνουν

τους πρόσφυγες για να περάσουν τα σύνορα.

Μάλιστα κάποιοι διαρρέουν πως τα σύνορα θα ανοίξουν από μεθαύριο, Δευτέρα, σύμφωνα με σημερινές καταγγελίες κατοίκων της περιοχής.

Νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχαν πραγματοποιήσει κάτοικοι της Ειδομένης οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση των προσφύγων από την περιοχή τους.

Οι κάτοικοι κατέλαβαν συμβολικά τη γέφυρα στον Αξιό ποταμό, ζητώντας την εκκένωση του καταυλισμού.

Βουλευτής ΝΔ: Εκκένωση ακόμα και με τη βία!

Στο πλευρό τους ήταν και ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς ο οποίος ζήτησε την εκκένωση του χώρου ακόμα και με τη βία από την Αστυνομία!

«Αν χρειαστεί, θα υπάρξει και βία. Η αστυνομία ξέρει καλύτερα. Το έκανε πριν από λίγους μήνες, όταν χρειάστηκε, ας το κάνει και τώρα. Η αστυνομία ξέρει ποιος είναι ο τρόπος, απλά πρέπει να πάρει την εντολή» δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα