Διαχρονικά κακός ο σχεδιασμός της Πολιτείας στον Αθλητισμό (Άποψη)

Του Γιάννη Γιαννόπουλου ([email protected] )

Όπου και να βρεθούμε, τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια, ακούμε το γνωστό… φταίει η κρίση. Άλλοτε ισχύει, άλλοι το χρησιμοποιούν ως πρόσχημα και μερικοί δήθεν έξυπνοι προσπαθούν να το εκμεταλλευθούν έως εκεί που δεν παίρνει.

Η πραγματικότητα της καθημερινότητάς μας είναι αυτή και όπως είναι φυσικό έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξουν σε ένα βαθμό οι προτεραιότητες και στον αθλητισμό, όπου πλέον τα χρήματα δίνονται κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο.

Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος στη

χώρα μας στηριζόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό στις κρατικές επιχορηγήσεις ή αν θέλετε στον σχεδιασμό της Πολιτείας να προϋπολογίσει χρήματα για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, της άθλησης γενικότερα του κάθε πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) αναγκάστηκε να φτάσει στο σημείο να κάνει στις ομοσπονδίες-μέλη της, την ακόλουθη πρόταση:

«Η Oλομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες των ερασιτεχνικών αθλημάτων της χώρας, την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων τους, το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου, λόγω των τεράστιων προβλημάτων που εξακολουθεί ν’ αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός μετά τη συνεχιζόμενη άρνηση της Πολιτείας να δώσει λύσεις όχι μόνο στα οικονομικά θέματα, αλλά κυρίως στα θεσμικά προβλήματα».

Ως αποτέλεσμα το γεγονός οφείλεται σίγουρα κατά ένα μέρος στην κρίση και πρέπει να το αναγνωρίσουμε, όμως όπως σε όλους τους τομείς έτσι και στον αθλητισμό, οφείλεται κυρίως στον διαχρονικά κακό σχεδιασμό της Πολιτείας ή αν θέλετε στην ανυπαρξία ενός συγκεκριμένου πλάνου ανάπτυξης, διαχείρισης και κατεύθυνσης τόσο των οικονομικών πόρων, όσο και της οργανωτικής δομής του αθλητισμού μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα