Κώστας Ορφανός: «Ο ΠΑΟΚ τώρα χτίζει χαρακτήρα ομάδας»

Στον Γιάννη Γιαννόπουλο ([email protected] )

Στην φιλοδοξία του ΠΑΟΚ για πρωταγωνιστικό ρόλο στο ποδόσφαιρό μας και την προσπάθεια δημιουργίας ανταγωνιστικής ομάδας αναφέρεται ο Κώστας Ορφανός, που μιλάει επίσης για τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, έχοντας αγωνιστεί και στις δύο ομάδες.

«Βάση είναι η οικονομική άνεση που παρέχει η παρουσία του κ. Σαββίδη. Αυτό δίνει στην ομάδα την ηρεμία να

προγραμματίσει με φιλοδοξία το μέλλον αλλά δεν έχει και πολύ χρόνο, δεδομένου ότι ίσως το 2015 ο πρωταθλητής θα παίξει στα προκριματικά του Champions League, πράγμα που αποτελεί πρόβλημα για ομάδες που επενδύουν και περιμένουν έσοδα από τη συμμετοχή τους στους ομίλους.»

Τι έχει αλλάξει στον ΠΑΟΚ;

«Ο κόσμος περίμενε και περιμένει πιο γρήγορα αποτελέσματα και γι’ αυτό άλλωστε απομακρύνθηκε ο κ. Στέφενς, γιατί με την παρουσία του κ. Σαββίδη ο κόσμος δεν έχει την υπομονή που ας πούμε είχε επί Ζαγοράκη. Εκείνο πάντως που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα, είναι το ότι ο ΠΑΟΚ έχει μπει στο κάδρο των συζητήσεων σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι μια πρώτη επιτυχία, που όμως πρέπει να έχει συνέχεια».

Χρειάζεται υπομονή από τον κόσμο και επιμονή από την διοίκηση;

«Το δεύτερο περισσότερο. Η διοίκηση πρέπει να κάνει πιο γρήγορα βήματα και εννοώ να μην στηριχθεί π.χ. σε δανεικούς, σε πειράματα τύπου Νέτσιντ. Πρέπει να πάει σε πιο σίγουρες και έτοιμες λύσεις, πιο φιλόδοξες, πιο σταθερές, προκειμένου το κλίμα να δημιουργεί στους φιλάθλους μια βάσιμη προοπτική. Ο κόσμος πρέπει να στηρίζει την ομάδα αλλά πιο σημαντική είναι η επιμονή της διοίκησης για να δημιουργήσει την ομάδα που θα ανησυχήσει τον Ολυμπιακό και θα είναι ανταγωνιστική απέναντι του.»

Πως βλέπετε τον επαναληπτικό της Μ. Τετάρτης για το Κύπελλο;

«Παρά την κάμψη που έχει ο Ολυμπιακός, δεν παύει να είναι το φαβορί και το λέω με βάση τα έως τώρα δεδομένα των δύο συλλόγων. Δηλαδή, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που παίζει πολλά χρόνια τώρα σε κάθε έδρα για να κερδίσει, ενώ ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να μπει σε αυτή τη λογική, προκειμένου να «χτίσει» μια ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους.

Με βάση αυτό δεν θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί. Γιατί παρ’ ότι η Τούμπα φέτος, με εξαίρεση τη Σάλκε, είναι απόρθητη, ο προερχόμενος από το Champions League Ολυμπιακός δεν είναι εύκολη «λεία» για κανέναν, πόσο μάλλον για τον ΠΑΟΚ που τώρα «χτίζει» χαρακτήρα ομάδας για να διεκδικεί σε κάθε παιχνίδι, αυτό που χρειάζεται και θέλει.»

Αναμένεται όμως μεγάλη ένταση

«Ένα παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού είναι από μόνο του ντέρμπι και άρα πρέπει να περιμένουμε την ένταση να δημιουργείται από τη σημασία του αγώνα, το μέγεθος των δύο ομάδων, του κόσμου και της ιστορίας τους και όχι γιατί για οτιδήποτε άλλο. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θα παιχθεί η πρόκριση στον τελικό και η κάθε ομάδα την θέλει για το δικό της λόγο.»

Keywords
Τυχαία Θέματα