«Δεν είναι γραμμή μας η επιστροφή στη δραχμή»

Η πρόταση μομφής έπρεπε να κατατεθεί «και μόνο για να έρθει επιτέλους ο κ. Σαμαράς στη Βουλή και να πάρει τις ευθύνες του» υποστηρίζει ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

«Σιγά μη συνεχίσει ανενόχλητη», λέει για την κυβέρνηση.

«Αν πρόκειται να απορριφθεί η πρόταση, θα έρθει ο προϋπολογισμός

σε λίγες ημέρες, προηγούμενα θα έρθουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τα σοβαρά μέτρα τα οποία θα ληφθούν. (...) Αυτή η Βουλή τις προσεχείς ημέρες, εβδομάδες και μήνες πολλές φορές θα βρεθεί αντιμέτωπη με το πραγματικό ιστορικό δίλημμα που βάζει αυτή η φάση, το δίλημμα της ανατροπής αυτής της χρεωκοπημένης πολιτικής και της συνομολόγησης μιας νέας πολιτικής ελπίδας με τις δυνάμεις που μπορούν να την εκφράσουν. Περί αυτού πρόκειται, όλα τα άλλα είναι στερεότυπα μιας πολύ παλιάς εποχής».

«Η κοινωνία βράζει, αισθάνεται αφόρητα συμπιεσμένη, εξαπατημένη και οργισμένη, το θέμα των εκλογών είναι πάνω στο τραπέζι οποιαδήποτε στιγμή είτε το θέλει είτε δεν το θέλει ο κ. Σαμαράς, με δεδομένο ότι ο κ. Βενιζέλος δεν το θέλει και μάλιστα στο διηνεκές, αλλά κανείς δεν θα τους κάνει τη χάρη" αναφέρει ο κ. Βούτσης.

«Δεν είναι γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα», καταλήγει, απαντώντας σε όσους διαφώνησαν με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Τέξας, παραπέμποντας στις αποφάσεις του συνεδρίου του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα