Σκληρή επίθεση σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός

Σκληρή γραμμή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί η κυβέρνηση κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής και η επίθεση θα κορυφωθεί το βράδυ με την ομιλία του πρωθυπουργού.

Μέχρι στιγμής η κυβερνητική παράταξη κινείται σε δύο πεδία. Από τη μία υποστηρίζει ότι η πρόταση δυσπιστίας στην συγκυρία που κατατέθηκε ενώ είναι σε εξέλιξη η εξαιρετικά δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα πλήττει την χώρα. Από την άλλη ότι η πρόταση αποτελεί πολιτικό

δώρο στην κυβέρνηση καθώς αφού θα την ενισχύσει εσωκομματικά και θα συσπειρώσει τους βουλευτές της συμπολίτευσης όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Παραλλήλως είναι βέβαιο ότι από την στιγμή που υπερψηφίσουν την κυβέρνηση οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα είναι συγκρατημένοι στις αντιδράσεις τους όταν θα έλθουν τα δύσκολα νομοσχέδια που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, την φορολόγηση ακινήτων, το μεσοπρόθεσμο, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών και ο προυπολογισμός του 2014. Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τυχόν διαρροές κατά την ονομαστική ψηφοφορία ούτε από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αλλά ούτε και από το ΠΑΣΟΚ.

Σε συνέχεια του σκεπτικού τους οι κυβερνητικοί επιτελείς θεωρούν ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας με την ενέργειά του θέλησε και εκείνος από την πλευρά του να συσπειρώσει την δική του κοινοβουλευτική ομάδα. Εκτιμούν ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να καταστεί συνομιλητής και αντίπαλος του πρωθυπουργού και να επισφραγίσει τον νέο διπολισμό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατοχυρώνει την κυρίαρχη θέση στην ευρύτερη κεντροαριστερά προκαλώντας πολιτική ζημιά στην ΔΗΜΑΡ που βρίσκεται σε δύσκολη θέση δεν αφήνει αδιάφορο το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός θα επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του καταλογίζοντάς τους ότι δεν επιθυμούν την έξοδο της χώρας από την κρίση ενώ θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει και να αναδείξει τις εσωτερικές αντιφάσεις στην Κουμουνδούρου όσον αφορά την παραμονή στο ευρώ και την διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Όσο για το θέμα της ΕΡΤ στην δημοκρατική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει ότι την κυβέρνηση ότι καταφεύγει στον αυταρχισμό καταστρατηγώντας την συνταγματική νομιμότητα ο κ. Σαμαράς θα επικαλεστεί την τήρηση της νομιμότητας που παραβιαζόταν με την παρατεταμένη κατάληψη του ραδιομεγάρου από τους εργαζομένους. Γενικότερα όμως ο κ. Σαμαράς θα προβάλλει το δόγμα νόμος και τάξη ενώ θα καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ανέχεται αν δεν υποθάλπτει μορφές ανομίας. Σε μία παραλλαγή της θεωρείας των δύο άκρων θα υποστηρίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την ακραία ρητορική και συμπεριφορά του οδηγεί στην βία.

Keywords
Τυχαία Θέματα