Δεκάδες συλλήψεις αξιωματικών της αστυνομίας στην Τουρκία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε συλλήψεις δεκάδων υψηλόβαθμων αξιωματικών της αστυνομίας, προχώρησαν σήμερα οι τουρκικές αρχές. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, μάλιστα με τις κατηγορίες της κατασκοπείας, της παράνομης τηλεφωνικής παρακολούθησης και της πλαστογραφίας.

Όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα το γεγονός αυτό αποτελεί μια συνέχεια των πρόσφατων διώξεων

που έχουν γίνει στους κόλπους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης. Τουλάχιστον 76 εν ενεργεία ή εν αποστρατεία αξιωματικοί της αστυνομίας συνελήφθησαν σε ολόκληρη την Τουρκία, σαράντα από τους οποίους στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσά τους και ο πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της πόλης, Ομέρ Κεσέ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατείχαν σημαντικές θέσεις κατά τη διάρκεια των ερευνών για διαφθορά στους κόλπους της κυβέρνησης και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δηλώνει πως θεωρεί ότι η έρευνα για διαφθορά αποτελεί προϊόν συνωμοσίας για την ανατροπή του και οργανώθηκε από το «παράλληλο κράτος» που είναι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, η οργάνωση «Χιζμέτ» του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Την έρευνα για ενδεχόμενα σκάνδαλα στο περιβάλλον του πρωθυπουργού και σημερινού υποψηφίου για την προεδρία της Τουρκίας, Ερντογάν, ακολούθησαν μαζικές διώξεις στους κόλπους της αστυνομίας και της δικαιοσύνης και σύμφωνα με συνεργάτες του τούρκου πρωθυπουργού, η εκστρατεία κατά της οργάνωσης «Χιζμέτ» θα συνεχισθεί και εν όψει των προεδρικών εκλογών της 10ης Αυγούστου.

Το άρθρο Δεκάδες συλλήψεις αξιωματικών της αστυνομίας στην Τουρκία εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα