Δεκάδες νεκροί στη Ρωσία μέσα σε 24 ώρες λόγω ψύχους

Στους 45 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών στη Ρωσία από το κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα, μετά το θάνατο ακόμη 21 ανθρώπων το τελευταίο 24ωρο, ενώ σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση

"Τις τελευταίες 24 ώρες έχασαν τη ζωή τους από το κρύο στη Ρωσία 21 άνθρωποι» και άλλοι 271 ζήτησαν ιατρική βοήθεια-οι 147 από αυτούς νοσηλεύονται, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria-Novosti, επικαλούμενο ιατρικές

πηγές.

"Το τέλος του κόσμου ήρθε στη Ρωσία νωρίτερα από ό,τι πιστεύαμε», γράφει σήμερα η εφημερίδα Rossiïskaïa gazeta.

Την περασμένη εβδομάδα ο υδράργυρος άγγιξε τους -20 βαθμούς Κελσίου στη Μόσχα και τους -47 στις μεγάλες πόλεις της δυτικής Σιβηρίας, ενώ η θερμοκρασία στη Μαγκαντάν, στη ρωσική Απω Ανατολή έχει...κολλήσει στους -50 βαθμούς.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και τη θέρμανση έχουν προκληθεί εξαιτίας του κρύου, στη Σαμάρα, στο Νοβοσιμπίρσκ, το Σαράτοφ και στην Ούφα, σύμφωνα με το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.

«Στο Σαράτοφ, τα νερά από τους σωλήνες που πάγωσαν και έσπασαν έχουν πλημμυρίσει κεντρικό δρόμο μετατρέποντάς τον σε παγοδρόμιο», επισημαίνει η Rossiïskaïa gazeta.

Στο Ομσκ, «οι άνθρωποι καταφεύγουν σε...αυτοσχέδια θερμαντικά σώματα, αφήνουν αναμμένους τους φούρνους, ανάβουν ακόμα και φωτιές στα διαμερίσματά τους για να ζεσταθούν», αναφέρει η εφημερίδα.

"Σε πολλές πόλεις της Σιβηρίας οι κάτοχοι αυτοκινήτων για να τα προστατεύσουν από το κρύο αφήνουν αναμμένες τις μηχανές στη διάρκεια της νύχτας γεμίζοντας τους δρόμους με μαύρο καπνό», συνεχίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα