Δανειστές : Διορία 10 ημερών στην κυβέρνηση για να κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Άκαρπη ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του EuroWorking Group για την κυβέρνηση η οποία εκπροσωπήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Χουλιαράκη. Καθώς όπως φημολογείτο, οι δανειστές ζήτησαν το κλείσιμο του συνόλου των εκκρεμοτήτων που αφορούν στην πρώτη αξιολόγηση, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Διορία δέκα ημερών στην κυβέρνηση

Τα προαπαιτούμενα για τα οποία οι δανειστές επέμειναν να διευθετηθούν από την ελληνική

κυβέρνηση ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ αφορούν :

Στις αλλαγές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενόψει πώλησης των αεροδρομίωνΣτο μηδενισμό του τέλους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Πρόκειται για δύο αλλαγές που θα ενσωματωθούν σε δύο νομοσχέδια που θα κατατεθούν στην Βουλή τις αμέσως επόμενες ημέρες, ακριβώς για αυτό δόθηκε στην κυβέρνηση δεκαήμερη διορία, μέχρι την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου όπου θα επαναληφθεί η συνεδρίαση του Euroworking Group, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη συνάντηση του Eurogroup, ώστε να αποφασιστεί οριστικά η εκταμίευση της δόσης.

Γεγονός που σημαίνει πως η πραγματική εκταμίευση του εν λόγω ποσού θα πραγματοποιηθεί εντός του προσεχή Νοέμβρη.

Στην εν λόγω συνεδρίαση του Euroworking Group, συμμετείχε και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην συνάντηση, για την εξέλιξη των τεχνικών ζητημάτων που αφορούν στην υλοποίηση βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού δημοσίου χρέους. Πρόκειται για μέτρα που αφορούν στην παροχή της δυνατότητας στην Ελλάδα να αποπληρώνει με σχετική ελαστικότητα τις δανειακές της υποχρεώσεις, όσο θα βρίσκεται εντός του προγράμματος. Σύμφωνα με το μέχρι τώρα γνωστό χρονοδιάγραμμα, τα συγκεκριμένα μέτρα θα πρέπει να αποφασιστούν περί τα τέλη του έτους, ώστε η ισχύ τους να ξεκινήσει από τις αρχές του 2017.

Βασική προϋπόθεση ωστόσο για αυτή την εξέλιξη, είναι να έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση που αφορά κυρίαρχα, στο μέτωπο των εργασιακών ζητημάτων.

Το άρθρο Δανειστές : Διορία 10 ημερών στην κυβέρνηση για να κλείσει όλα τα προαπαιτούμενα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα