Χουλιαράκης: Πλήρης η εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην ΕΛΣΤΑΤ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως “Η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. Η συμφωνία του Ιουνίου εγγυάται και προστατεύει την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ”. Eξάλλου, το ενδιαφέρον της κυβέρνησης

για την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνεται, σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη, στην τοποθέτηση νέου διευθυντή.
Παράλληλα, ο Γ. Χουλιαράκης ανέφερε πως η ελληνική οικονομία βγήκε από την ύφεση το δεύτερο τρίμηνο του 2016, ενώ υποστήριξε πως το 2016 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα και ότι η υπέρβαση του πλεονάσματος θα “επιστραφεί¨στην πραγματική οικονομία ως ένεση ρευστότητας.

Aνθεκτικότερη από τις προβλέψεις η ελληνική οικονομία

Για “μεγάλη προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων πιλοτικά από τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας και Πολιτισμού» που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να μειώσει τους φόρους και να αυξήσει τον κοινωνικό προϋπολογισμό», έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ο οποίος παράλληλα ξεκαθάρισε σχετικά με την ανάπτυξη: “δεν πανηγυρίζουμε. Δεν μπορεί να πανηγυρίζουμε όταν η οικονομία παραμένει σε στασιμότητα, έστω και μετά από μία βαθιά ύφεση. Η αντιπολίτευση όμως πρέπει να φέρεται πιο υπεύθυνα και να μην λέει ότι βαθαίνει η ύφεση”.

Τέλος, υπενθύμισε ότι η οικονομία είναι ανθεκτικότερη από ό,τι υπολογιζόταν καθώς η ύφεση στο εξάμηνο ήταν της τάξης του 0,9% τη στιγμή που οι προβλέψεις κυμαίνονταν από 1,2 μέχρι 2%.

Το άρθρο Χουλιαράκης: Πλήρης η εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην ΕΛΣΤΑΤ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα