Τόσκας : Ο διοικητής της τροχαίας χτυπήθηκε από ένα άτομο, όχι από ομάδα αντιεξουσιαστών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη κ. Νίκος Τόσκας σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι ο διοικητής της τροχαίας Γιώργος Διαμαντόπουλος δεν χτυπήθηκε από πολυμελή ομάδα αντιεξουσιαστών αλλά από ένα άτομο. «Από έναν κακοήθη που βγήκε μέσα από μια πορεία. Προσπαθούμε να τον εντοπίσουμε « σημείωσε ο κ. Τόσκας.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Τόσκας υπάρχει ανώνυμη μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ένα άτομο επιτέθηκε και γρονθροκόπησε τον διοικητή. Ενώ αναφορικά με την στάση που διατήρησαν τόσο η

Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΠΑΣΟΚ και τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν, ο κ. Τόσκας δήλωσε πως πρόκειται για μια κακή προπαγάνδα που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επιμέρους περιστατικά για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Ενώ αναφορικά με τις κατηγορίες που προσάπτονται στην κυβέρνηση για φαινόμενα «ανομίας» στην περιοχή των Εξαρχείων ο κ. Τόσκας επεσήμανε πως για πρώτη φορά κυβέρνηση «κάνει επιχειρήσεις εναντίον του κοινού εγκλήματος και για ναρκωτικά στα Εξάρχεια» . «Δεν κάνουμε θαύματα, αλλά προσπαθούμε» σημείωσε.

700 αστυνομικοί εκτός της φύλαξης των επισήμων

Σε ότι αφορά στο φαινόμενο της φύλαξης επισήμων από την αστυνομία και την πρόθεση της κυβέρνησης να αποσπάσει από αυτή 700 αστυνομικούς ο κ. Τόσκας , επεσήμανε πως «οι αστυνομικοί δεν είναι στην ατομική υπηρεσία κανενός. Δεν είναι ορντινάντσες, δεν είναι αυτοί που πρέπει να κουβαλάνε τα πράγματα κανενός. Είναι στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου πρωταρχικά και είναι στην υπηρεσία της γενικότερης ασφάλειας». Ενώ επεσήμανε ότι » 700 αστυνομικοί, συν 80 οχήματα και μοτοσυκλέτες μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα φύγουν από την φύλαξη κάποιων προσώπων».

Ενώ ξεκαθάρισε πως όσοι αποσπαστούν από την φύλαξη των προσώπων «δεν θα πάνε σε θέσεις πολυτελείας», θα βγουν στον δρόμο «εκεί που υπάρχει ανάγκη αστυνόμευσης των πολιτών».

Αστυνομική φύλαξη με… ένα τηλεφώνημα

Ενώ ο κ. Τόσκας προχώρησε και σε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη λέγοντας, πως σε πολλές περιπτώσεις τα αίτημα για φύλαξη από «υψηλά πρόσωπα» γινόταν είτε με ένα τηλεφώνημα είτε με την προσκόμιση ενός απλού χαρτιού.

Ενώ παράλληλα ενημέρωσε πως έχει δημιουργηθεί ειδική επιτροπή – από τον Απρίλιο- που αξιολογεί τα αιτήματα για φύλαξη που φθάνουν στην υπηρεσία με συγκεκριμένα κριτήρια και αποφασίζεται αν όντως συντρέχουν οι λόγοι επικινδυνότητας, που καθιστούν αναγκαία την αστυνομική φύλαξη του προσώπου που την αιτείται.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα δεν είναι πλέον ανεκτά αιτήματα που απευθύνονται στον Υπουργό ή στον Αρχηγό της αστυνομίας. «Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα ξεχάσουμε εάν θέλουμε να έχουμε σοβαρότητα στην διακυβέρνηση της χώρας και σοβαρότητα στην λειτουργία της κοινωνίας» , κατέληξε.

Το άρθρο Τόσκας : Ο διοικητής της τροχαίας χτυπήθηκε από ένα άτομο, όχι από ομάδα αντιεξουσιαστών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα