Χιλή: Μικρής κλίμακας υλικές ζημιές από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο ισχυρός σεισμός που έγινε εχθές στην Χιλή έντασης 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές ενώ είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η μεταφορά των πληθυσμών έγινε με αυτοκίνητα, με τα πόδια ακόμη και με άλογα, με προορισμό περιοχές με μεγάλο υψόμετρο καθώς είχε υπάρξει προειδοποίηση για ενδεχόμενο τσουνάμι. Η Εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων της χώρας είχε δώσει εντολή εκκένωσης

των παραθαλάσσιων περιοχών την οποία ήρε τρεις αργότερα δίνοντας το «πράσινο φως» ώστε οι κάτοικοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αργεντινή, και ειδικότερα στην πόλη Μπαριλότσε όπου καταγράφηκαν μικρής κλίμακας ζημιές. Εξάλλου ο χθεσινός σεισμός έπληξε περιοχές που βρίσκονται νότια της πόλης Βαλντίβια όπου το 1960 είχε καταγραφεί σεισμός 9,5 βαθμών με συνέπεια

Τηλεοπτικοί σταθμοί της Χιλής μετέδωσαν εικόνες που καταγράφουν ζημιές σε σπίτια, ειδικά στην Κεγιόν. Η περιοχή που επλήγη από τον χθεσινό σεισμό βρίσκεται νότια της πόλης Βαλντίβια, όπου το 1960 είχε σημειωθεί μια σεισμική δόνηση 9,5 βαθμών η οποία στοίχισε τη ζωή σε 1.655 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Χιλή: Μικρής κλίμακας υλικές ζημιές από τον σεισμό των 7,7 Ρίχτερ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα