«Χαμηλές πτήσεις» για το δεκαετές ελληνικό ομόλογο λόγω του σχεδίου για το χρέος

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου καταγράφει περαιτέρω πτώση , δείγμα του θετικού κλίματος που επικρατεί στις αγορές ύστερα και από την γνωστοποίηση της πρότασης του ESM η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το «πάγωμα» των κυμαινόμενων επιτοκίων, την άρση των προστίμων, την επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης του χρέους όπως και την αξιοποίηση των swaps.

Η εν λόγω

πρόταση του ESM θα παρουσιαστεί στο επικείμενο Eurogroup της 5ης Δεκέμβρη, ενώ αν συνδυαστεί με την θετική ανταπόκριση σε αυτή, του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, τότε εξηγείται η συγκρατημένη αισιοδοξία των επενδυτών που διαβλέπουν στον ορίζοντα λύση για το ελληνικό ζήτημα ακόμη και αν αυτή δεν επιτευχθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup και καθυστερήσει λίγο ακόμη.

Εξάλλου και οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων συντείνουν στην αναγκαιότητα να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Το άρθρο «Χαμηλές πτήσεις» για το δεκαετές ελληνικό ομόλογο λόγω του σχεδίου για το χρέος εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα