Ο Τσαβούσογλου «έσπασε» τα όρια: «Τα Ίμια είναι τούρκικο έδαφος»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Προκαλούν χωρίς σταματημό οι Τούρκοι, που τώρα φαίνεται πως τα χουν βάλει με την Ελλάδα, ανοίγοντας πολλά μέτωπα. Μετά τις προκλήσεις για τη συνθήκη της Λωζάννης και τα 18 νησιά που πρέπει να «πάρουν πίσω» από την Ελλάδα, ήρθε η απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Μεχμέτ Τσαβούσογλου σε ερώτηση βουλευτή, να ανάψει τα αίματα.

Οι βραχονησίδες στα Ίμια που έφεραν Ελλάδα

και Τουρκία στα όρια του πολέμου, και είχαν ως αποτέλεσμα Έλληνες πιλότοι να χάσουν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερό τους έπεσε κατά τη διάρκεια επιχείρησης αναγνώρισης στη μια από τις δύο βραχονησίδες, ήρθαν πάλι στο προσκήνιο από τα χείλη του Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών δεν δίστασε να αποκαλέσει τα Ίμια «Καρντάκ» και να υπονοήσει πως αμφισβητεί την παραχώρηση των νησίδων, τις οποίες η Τουρκία διεκδικεί πλέον από την Ελλάδα.

«Η χώρα μας δεν έχει αλλάξει την πολιτική της για τις βραχονησίδες. Το Καρντάκ (Ίμια) είναι τουρκικό έδαφος. Όσο κυβερνάμε δεν έχει αλλάξει η πολιτική μας τόσο στο νομικό όσο και στο de facto καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.»

“Δεν αποδεχόμαστε την υπάρχουσα κατάσταση” είπε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, ανοίγοντας ένα «καυτό» θέμα και πιθανόν οι εξελίξεις να είναι επικίνδυνες.

Το άρθρο Ο Τσαβούσογλου «έσπασε» τα όρια: «Τα Ίμια είναι τούρκικο έδαφος» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα