Μπακογιάννη: “Άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%”

Τη φορολόγηση των πολιτών επί της πραγματικής αξίας των ακινήτων τους, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πέσει κατακόρυφα και όχι επί των πλασματικών αντικειμενικών αξιών που ανήκουν στο παρελθόν ζήτησε με δηλώσεις της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Η κυρία Μπακογιάννη, μιλώντας σήμερα

στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, υπογράμμισε ότι τα έσοδα που υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών από τον ΕΝΦΙΑ, περί τα 2,65 δισ. ευρώ, δεν πρόκειται να τα εισπράξει, καθώς οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

«Αντί να φέρουμε τον κόσμο σε απελπισία, καλύτερα να τον φορολογήσουμε επί της πραγματικής αξίας του ακινήτου» σημείωσε η κ. Μπακογιάννη, ασκώντας ταυτόχρονα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι δεν υπάρχει όση αξιοκρατία θα επιθυμούσε στο σχηματισμό της.

«Όταν δίνεις μια τόσο σημαντική μάχη, οφείλεις να διαλέγεις τους καλύτερους», ενώ πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να πιστεύεις στη συλλογικότητα» αν θέλεις να κάνεις ανοίγματα. Η βουλευτής πρόσθεσε ωστόσο ότι στηρίζει απόλυτα την κυβέρνηση παρά την κριτική που κάνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα