Αθώος ή ένοχος; H υπόθεση της Παιανίας στο μικροσκόπιο

-Οι μαρτυρίες και η εξέλιξη της υπόθεσης

-H δήλωση του δράστη που συγκλόνισε..

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Τσουνάκας

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων που δεν είχαμε συνηθίσει ως χώρα και ως κοινωνία, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια και όσα τώρα αντικρίζουμε μπροστά μας, τα βλέπαμε παλιότερα μόνο στις ταινίες... Στην σημερινή εποχή και στην κοινωνική κατάσταση που βρισκόμαστε, όλα κρέμονται από μια λεπτή κλωστή, με τις όποιες ισορροπίες να διαταράσσονται από την απελπισία των πολιτών, που οδηγούνται σε λανθασμένες επιλογές λόγω της απόγνωσής τους. Συνακόλουθα και μοιραία ήρθε

να σφραγίσει τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας το γεγονός που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στην Παιανία, με ένα νεαρό φοιτητή να παίρνει τον νόμο στα χέρια του και να πυροβολεί θανάσιμα έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής, που διέρρηξε το σπίτι του και όχι μόνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα των αρχών.

Το ιστορικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το θύμα μαζί με έναν συνεργό του επιχείρησαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα να εισβάλουν σε δύο σπίτια, αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και 5 περιπολικά έκαναν έλεγχο στην περιοχή. Μόλις αποχώρησαν, γύρω στις 3 και 50 λεπτά, οι κλέφτες επιχείρησαν να εισβάλουν σε τρίτο σπίτι, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους γείτονες, οι οποίοι τους καταδίωξαν, με τον 24χρονο φοιτητή να βγαίνει από το σπίτι του με ένα κυνηγετικό όπλο και να πυροβολεί εναντίον τους, σκοτώνοντας τον έναν, ενώ ο δεύτερος παραδόθηκε στη συνέχεια στην Αρχές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαρρήκτες είχαν μπει νωρίτερα στο σπίτι του 24χρονου στην περιοχή Καμάρθι της Παιανίας και απείλησαν με μαχαίρι τη μητέρα του ζητώντας της χρήματα. Ο νεαρός ξύπνησε από τον θόρυβο, συνεπλάκη με τους δράστες, με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Οι διαρρήκτες εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και διέφυγαν, ενώ ο νεαρός είχε ήδη πάρει το όπλο και τους ακολούθησε, με το γνωστό αποτέλεσμα για τον 42χρονο Αλβανό, πατέρα 4 παιδιών.

Η στήριξη της κοινωνίας

Την επόμενη ήμερα, ο νεαρός οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα για να του απαγγελθούν κατηγορίες. Κατά την είσοδό του στην Ευελπίδων καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος που είχε συρρεύσει για να τον υποστηρίξει, ζητώντας την αθώωσή του, ενώ από την πρώτη στιγμή η τοπική κοινωνία της Παιανίας στάθηκε στο πλευρό του. Στον νεαρό ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής, καθώς ο εισαγγελέας έκρινε ότι υπήρχε πρόθεση, γιατί τη δεδομένη στιγμή του πυροβολισμού δεν βρισκόταν σε άμυνα. Στην απολογία του ο φοιτητής συντετριμμένος υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεσή να σκοτώσει το θύμα, αλλά εξήγησε στον εισαγγελέα πως ό,τι έκανε, το έκανε σε κατάσταση πανικού και υπό την πίεση που είχε, όταν είδε τη μητέρα του να απειλείται από τους κακοποιούς.

Ανακριτής και εισαγγελέας δεν τον προφυλάκισαν, εκτιμώντας ότι δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία και

Keywords
Τυχαία Θέματα