ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΑΛΕΞΗΣ-ΜΙΚΗΣ

Ο Neo σας είχε εγκαίρως ενημερώσει για την ξαφνική επίσκεψη των Αλέξη Τσίπρα-Μανόλη Γλέζου στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγο πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Μάλιστα, τότε, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης είχε εκδώσει και ανακοίνωση στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν επανέλαβε και τώρα, αν και συνεχίζει να στηρίζει την Κουμουνδούρου. Μαθαίνω

ότι υπήρξαν κι άλλες επαφές κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, οι οποίες, ωστόσο, δεν τελεσφόρησαν για μια πιο ενεργό συνεργασία του Θεοδωράκη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά πληροφορίες, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης είχε ζητήσει να προστεθεί η λέξη «πατριωτικό» και η φράση «εθνική ανεξαρτησία» στο όνομα συνδυασμού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αλλά και να περιληφθεί ως πρώτος στόχος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η άμεση και μονομερής ανακήρυξη ΑΟΖ. Οι όροι Θεοδωράκη δεν έγιναν δεκτοί και, ως εκ τούτου, το όνομα του μουσικοσυνθέτη δεν περιελήφθη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Μαθαίνω, όμως, ότι μετά τις εκλογές και, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ο Τσίπρας θα επανέλθει με… βελτιωμένη πρόταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα