Νικάμε… σημαίνει περνάμε! Τόσο απλά!

Η εθνική Ελλάδος με νίκη απόψε το βράδυ στην Βαρσοβία κόντρα στην Ρωσία (9.45μ.μ. ΕΤ1) περνάει στους «8» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Με κάθε άλλο αποτέλεσμα… αύριο μπαίνει στο αεροπλάνο της επιστροφής!

Του Μιχάλη Τσαμπά

Συνήθως στην τελευταία αγωνιστική ενός ομίλου, είτε πρόκειται για Τσάμπιονς Λιγκ, είτε για Μουντιάλ, είτε όπως στην προκειμένη περίπτωση για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, βγαίνουν τα… κομπιουτεράκια, γίνονται οι υπολογισμοί, μετράμε γκολ σε παθητικό

και ενεργητικό και γενικά χανόμαστε στον… λαβύρινθο των σεναρίων!

Όσο αφορά την εθνική μας ομάδα και την αποψινή αναμέτρηση με την Ρωσία που ολοκληρώνει και τα παιχνίδια της στον όμιλο, τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά! Για την ακρίβεια πιο απλά δεν γίνεται. Δεν χρειάζεται να βγει κομπιούτερ.

Ούτε καν χαρτί και μολύβι. Ούτε θα μπλεχτείτε σε σενάρια και… εξισώσεις. Ένα είναι το σενάριο πρόκρισης και αυτό θα γίνει πραγματικότητα μόνο αν η Ελλάδα απόψε κόντρα στους Ρώσους καταφέρει και κάνει την πρώτη της νίκη στο φετινό Euro!

Aν αυτό συμβεί, τότε ο Σάντος και οι παίκτες του, αλλά μαζί τους και μια ολόκληρη χώρα θα κάνουν όνειρα για την συνέχεια και θα… ξυπνήσουν μνήμες Πορτογαλίας. Αν το πρόσημο είναι… αρνητικό (ήττα) ή έστω ισοπαλία, τότε αύριο η ελληνική αποστολή θα βρεθεί στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας για να τσεκάρει τα εισιτήρια της επιστροφής για την Αθήνα!

Νίκη ή… γυρισμός με τρεις λέξεις. Την ίδια ώρα θα γίνεται και το άλλο παιχνίδι του ομίλου, όπου η συνδιοργανώτρια Πολωνία θα υποδεχτεί την Τσεχία.

Ζωντανές και οι δύο στο… κόλπο της πρόκρισης, αλλά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση η Ελλάδα έχει την «πολυτέλεια» να μην την ενδιαφέρει το ματς αυτό. Ό,τι κι αν γίνει, όποιος κι αν κερδίσει μεταξύ Πολωνών και Τσέχων, αν οι διεθνείς μας κάνουν το… χρέος τους, πέρασαν.

Αποστολή όχι εύκολη, αφού η Ρωσία και στα δύο προηγούμενα ματς απέδειξε ότι έχει την καλύτερη ομάδα στον όμιλο και φυσικά δεν θα θελήσει να μείνει εκτός συνέχειας, αφού κερδίζοντάς την μπορεί να την στείλουμε και… σπίτι της!

Οι διεθνείς μας όμως κάτι… χρωστάνε σε αυτή την διοργάνωση.

Ένα μεγάλο ματς που θα μπουν από την αρχή δυνατά και θα είναι «κομάντο» και στα δύο ημίχρονα. Γιατί στα δύο πρώτα παιχνίδια η εθνική… ξύπναγε στην επανάληψη. Ειδικά με την Τσεχία αυτό μας στοίχισε, καθώς όταν στο 6΄ είσαι πίσω με 2-0 και… κυνηγάς, τότε δύσκολα ποντάρεις σε… ανατροπή, όσο κι αν προσπαθήσεις. Η… ρώσικη αρκούδα είναι δυνατή, αλλά δεν είναι άτρωτη.

Αντίθετα έχει αδύνατα σημεία και όλες τις προηγούμενες μέρες στις προπονήσεις ο Σάντος και οι παίκτες του πάνω σε αυτά δούλεψαν, με την ελπίδα ότι θα χτυπήσουν εκεί που πρέπει και θα πάρουν ένα πολύ μεγάλο και ιστορικό αποτέλεσμα, που το κυριότερο θα δώσει το… ένα από τα 8 εισιτήρια για την συνέχεια της διοργάνωσης.

Στα θετικά για τον Πορτογάλο ομοσπονδιακό τεχνικό για τον αποψινό… τελικό είναι ότι υπολογίζει και στην βοήθεια του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος είχε αποβληθεί στην πρεμιέρα με του

Keywords
Τυχαία Θέματα