Άρση του καμποτάζ

Σε άρθρο που προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπεται πλήρης άρση του καμποτάζ και των περιορισμών στην παροχή υπηρεσιών εκτέλεσης περιηγητικών πλόων από πλοία με σημαίες τρίτων κρατών που εκτελούν κρουαζιέρα και έχουν ως αφετηρία ελληνικό λιμένα.

Τα πλοία αυτά μπορούν πλέον να πραγματοποιούν πλόες χωρίς την υποχρέωση σύναψης σύμβασης της πλοιοκτήτριας εταιρείας ή της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το πλοίο με το κράτος. Παράλληλα, διατηρείται η παροχή κίνητρων στις εταιρίες που απασχολούν Έλληνες ναυτικούς στα πλοία αυτά, μέσω της ενσωμάτωσης των σχετικών

ευνοϊκών ρυθμίσεων στο νόμο.

Εξάλλου, απλοποιείται η εκτέλεση επισκευών – συντηρήσεων εντός ζώνης λιμένα. Επίσης προβλέπονται απλοποιημένες διαδικασίες για τις επισκευές και συντηρήσεις λιμενικών έργων των οποίων έχει ολοκληρωθεί η φάση κατασκευής.

«Η πλήρης άρση του καμποτάζ θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του ελληνικού τουρισμού», αναφέρει σε σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Hatta)

Τέλος, ο ΗΑΤΤΑ αναφέρει ότι θα επικοινωνήσει διεθνώς την άρση του καμποτάζ προκειμένου να συμβάλει στην άμεση ενημέρωση και κινητοποίηση του τουριστικού κλάδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα