Ραγκούσης: Ολοκλήρωση του PSI και μετά εκλογές σύμφωνα με το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ

Σε ενημερωτική συνάντηση, που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες εν όψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ το Σαββατοκύριακο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης έθεσε τις άμεσες προτεραιότητες, που πρέπει να πραγματοποιηθούν, προτού οδηγηθεί σε εκλογές το κόμμα του ΠΑΣΟΚ.

Αυτές

οι προτεραιότητες είναι:

-Ολοκλήρωση του PSI και της δανειακής σύμβασης, όπως ήδη έχει προτείνει από τις 27 Δεκεμβρίου 2011, ημέρα κοινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και μελών της κυβέρνησης προερχομένων από το Κίνημα. Ως χρόνο ολοκλήρωσης του PSI και της δανειακής σύμβασης, ο κ. Ραγκούσης θεωρεί τις αρχές Μαρτίου ή λίγο νωρίτερα.

-Προετοιμασία, παράλληλα με τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του PSI και της δανειακής σύμβασης, «ανοιχτής στην κοινωνία» Εθνικής Συνδιάσκεψης «λογοδοσίας και πολιτικών θέσεων».

-Αμέσως μετά το PSI και την δανειακή σύμβαση, έναρξη των προβλεπόμενων από το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, διαδικασιών.

«Έχω ακούσει και προτάσεις μη τήρησης του Καταστατικού. Για μένα είναι αδιανόητο να γίνει κάτι τέτοιο», ανέφερε για να συμπληρώσει, πως «ούτε έκτακτες συνθήκες υπάρχουν, ούτε καμία ανώτερη βία».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει τον χρόνο να οργανώσει καταστατικά τη διαδικασία, προτείνοντας το άμεσο άνοιγμα ηλεκτρονικού καταλόγου και υποβολής δηλώσεων, για συμμετοχή στο ‘’εκλέγειν’’», επισήμανε για τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Ερωτηθείς αν η προσέλευση των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ για εκλογή προέδρου, θα είναι ανάλογη με εκείνη του 2007, απάντησε ότι «ο κόσμος θα ανταποκριθεί, ωστόσο σημασία έχει από τη διαδικασία αυτή καθ΄ αυτή να μην αποκλειστεί η βάση του ΠΑΣΟΚ, και όχι ο αριθμός των προσερχομένων».

«Εξάλλου και στις εθνικές εκλογές θα βρούμε λιγότερα ψηφοδέλτια υπέρ του κόμματος στις κάλπες», εκτίμησε ο κ. Ραγκούσης, ενώ ξεκαθάρισε ότι «οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι υπουργοί».

Σε ερώτηση που του έγινε αν ο ίδιος σκέφτεται να θέσει υποψηφιότητα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε: «Έχω απαντήσει», ενώ για τις σχέσεις του με την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Ανδρέα Λοβέρδο τόνισε χαρακτηριστικά: «Ό, τι ίσχυε την πρώτη μέρα, ισχύει και σήμερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα