Αρνητικός πρωταγωνιστής και πάλι το δημοτικό συμβούλιο Λέσβου

Δεν πέρασε ούτε μήνας που έκανε το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο όπου παρουσίαζε ένα δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Λέσβου, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου να ζητά εξηγήσεις γιατί δε διορίστηκε ο ανιψιός του σε κάποια υψηλόμισθη θέση, τώρα βίντεο με σκηνές απείρου κάλλους που εκτυλίχθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, δείχνει την αστυνομία, που κλήθηκε από ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο, που πήγε να συλλάβει τον δήμαρχο επειδή κάπνιζε!

Στο βίντεο φαίνεται η αγανακτισμένη σύμβουλος

να ζητά από τον πρόεδρο του σώματος να επιβάλλει στους καπνιστές -μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος και το μισό δημοτικό συμβούλιο- να σβήσουν τα τσιγάρα τους. Στα πλάνα φαίνονται και οι αστυνομικοί που έφθασαν, τελικά, στο δημαρχείο να ψάχνουν να βρουν τους «θεριακλήδες» αλλά ο δήμαρχος είχε γίνει «καπνός»…

Επίσης σκληρή είναι η κριτική που ασκεί στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Ζαφειρίου το lifo.gr που σε σχετικό άρθρο τον χαρακτηρίζει ως τον «πιο εξοργιστικό πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου». Το σχετικό ρεπορτάζ, σχολιάζει επίσης βίντεο που «κυκλοφορεί» στο διαδίκτυο όπου φαίνεται να δίνεται έμφαση στην παρουσία αστυνομικών οργάνων στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Μεταξύ άλλων το άρθρο στο lifo.gr αναφέρει τα εξής:

«…Απ΄ό,τι διαβάζω αλλού, τα περισσότερα ΜΜΕ έμειναν στο αν κλήθηκε η αστυνομία, στο ότι ο Δήμαρχος καπνίζει ή στο αν είναι υπερβολική η Δημοτική Σύμβουλος. Εμένα με εκνεύρισε ο -και καλά ανυποψίαστος- Πρόεδρος με το "νίπτω τας χείρας μου" ρεφρέν του.

"Και τι να κάνω; Μα, τί να κάνω;" Τι τι να κάνεις βρε άνθρωπε; Να λες στον Δήμαρχο να μην καπνίζει - γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις; "Εγώ καπνίζω; Εγώ καπνίζω; Με βλέπετε να καπνίζω;" λέει βλακωδώς, λες και θα είχε ευθύνη για το αν τηρούνται οι Νόμοι του κράτους μόνο αν άναβε κι ο ίδιος τσιγάρο εκείνη τη στιγμή του καβγά. "Τι να κάνω κυρία Βαμβουρέλη, τι να κάνω;"

Η κυρία Βαμβουρέλη του απαντά "Να εφαρμόσετε το Νόμο" κι αυτός με ύφος παναγίτσας ξαναρωτάει: "Μα τι να κάνω; Τι να κάνω; Πέστε μου!" Και μετά, με το ύφος Οσιομάρτυρα που τραβάει τα πάθη του χριστού, προσπαθεί να βγάλει τρελή την δημοτική σύμβουλο -

"Ηρεμήστε κυρία Βαμβουρέλη!" λέει ο καημένος, σαν το πρόβλημα να είναι ότι αυτή δεν είναι ήρεμη. "Τι να κάνω δηλαδή εγώ;" υψώνει κι αυτός τον τόνο της φωνής του, "τι να κάνω;" και το δίκιο τον πνίγει πλέον σαν χταπόδι! "Μα τι να κάνω;"

Η κυρία Βαμβουρέλη πιθανώς κατάλαβε ότι έμπλεξε με άνθρωπο που δεν του κόβει και πολύ και του το συλλαβίζει: "Να τους απαγορεύετε να καπνίζουν εδώ μέσα", λέει το αυτονόητο... ...για να εισπράξει την ατάκα ολόκληρης της συνεδρίασης: "Μα γιατί; Τους επιτρέπω εγώ να καπνίζουν;" Και πάνω που λες ότι δεν θα ξεπεράσει τον εαυτό του πια με τίποτα, αυτός προσθέτει "Τους είπα εγώ 'Καπνίστε';"

Και κλείνει την υπόθεση ξαναλέγοντας "Μα τι να κάνω;" και "Καπνίζω εγώ, με είδατε να καπνίζω;" ενώ, νιώθοντας πλήρως δικαιωμένος (με την υστερικιά τρελή που έμπλεξα εδώ πέρα!), σηκώνει τα χέρια ψηλά στον ουρανό: "Μα για όνομα του Θεού!! Τι είναι αυτά που μου λέτε εδώ πέρα;" Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ο Δήμαρχος δεν τηρεί τους νόμους, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει ιδέα "τι να κάνει" επ' αυτού - δεν τολμώ να φανταστώ το πόσο άχρηστοι θα είναι σε ακόμα σημαντικότερα ζητήματα...».

Keywords
Τυχαία Θέματα