Αρχίζει η υποβολή δηλώσεων

Από σήμερα έως και τις 5 Μαρτίου θα μπορούν οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων να υποβάλουν την δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2013 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας σε κοινή προθεσμία, που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, θα υποβληθούν και τα μηχανογραφικά δελτία των

υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β). Η ανωτέρω προθεσμία (18 Φεβρουαρίου με 5 Μαρτίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση-δήλωση.

Εν τω μεταξύ, την ευρύτερη δυνατή αγωνιστική συσπείρωση των εργαζομένων για την υπεράσπιση το δημόσιου σχολείου ζητά με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, σημειώνοντας, ότι βάσει του μεσοπρόθεσμου, οι δαπάνες για την δημόσια εκπαίδευση θα συρρικνωθούν στο 2,15% του ΑΕΠ έως το 2016, ενώ – όπως υποστηρίζει - οι πραγματικός στόχος του σχεδίου «Αθηνά» για τα ΑΕΙ-ΑΤΕΙ είναι «μείωση των λειτουργικών δαπανών των Ιδρυμάτων κατά 67,4 εκατ. € που θα προκύψουν από τις συγχωνεύσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα