Μπεατρίζ Ταλεγόν: Η γοητευτική Ισπανίδα που είπε τον Παπανδρέου… «σοσιαλιστή της λιμουζίνας»

Φανατική θαυμάστρια του Γιώργου Παπανδρέου ήταν πριν ξεσπάσει από μικροφώνου η γοητευτική Μπεατρίζ Ταλεγόν, γενική γραμματέας της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που μίλησε έξω απ” τα δόντια, στο 24ο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τους «σοσιαλιστές της λιμουζίνας».

Για την ιστορία: Η Ταλεγόν είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολή του Πανεπιστημίου της Αλκάλα. Στα 24 της εκλέγεται δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Καμπανίγιας ντελ Κάμπο και αναλαμβάνει θέματα Νεότητας στην περιφέρεια

Γκουανταλαχάρα της κεντρικής Ισπανίας, ενώ το 2012 στο Συνέδριο της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Στοκχόλμη εκλέγεται γενική γραμματέας της Οργάνωσης. Στα τέλη της ίδιας χρονιάς συναντά τον Παπανδρέου και γοητευμένη από την προσωπικότητά του γίνεται φανατική του θαυμάστρια.

Τώρα: Η Ταλεγόν αποφασίζει ότι δεν αρκούν οι συμπαθειες και τα προσχήματα ως απάντηση στα προβλήματα. Προσκεκλημένη στο 24ο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται σε πορτογαλικό θέρετρο κατακεραυνώνει τους συντρόφους της για την απάθεια και την αδυναμία τους να δώσουν μια λύση στην κρίση ξαφνιάζοντας κυρίως τον πρώην Πρωθυπουργό.

Όσα είπε: «Απαιτούμε επιτέλους η Σοσιαλιστική Διεθνής να έχει λόγο ύπαρξης, μην μας κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε». Στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα οικονομικά της Διεθνούς. Ζήτησε διαφάνεια, «να πάψουν να αποτελούν ένα μυστήριο όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου». «Μας θέλετε διακοσμητικούς εμάς τους νέους, απλά για να γεμίζουμε τις αίθουσες. Είστε εσείς οι υπεύθυνοι αυτού που συμβαίνει τώρα… εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες από την απουσία πολιτικής σας ή από τις πολιτικές σας».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να υπερασπιστεί τους συμμετέχοντες. «Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας».

«Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί» κατέληξε.

Πηγή: thestival

Keywords
Τυχαία Θέματα