Αποδοχές ύψους 6,3 εκατ. ευρώ για τον επικεφαλής της Deutsche Bank το 2011

6,3 εκατομμύρια ευρώ ήταν η αμοιβή του επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν για το 2011, εκ των οποίων το 1,65 ήταν ο βασικός μισθός του, σύμφωνα με ανακοίνωση της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας που δημοσίευσε τον ετήσιο απολογισμός της.

Τα επτά μέλη του διευθυντηρίου της Deutsche Bank

έλαβαν συνολικά 26,4 εκατομμύρια ευρώ το 2011, από τα οποία 8,55 εκατομμύρια ήταν οι μισθοί τους, ενώ τα υπόλοιπα ήταν συνδεδεμένα με την απόδοσή τους, έναντι 32,4 εκατομμυρίων ευρώ το 2010, όταν στο διευθυντήριο μετείχε ένα πρόσωπο επιπλέον.

Ο Άκερμαν, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν ο καλύτερα πληρωμένος γερμανός επικεφαλής επιχείρησης και αποτελούσε για πολλούς ένα σύμβολο του θριαμβεύοντος καπιταλισμού, βρίσκεται σήμερα σε μεγάλη απόσταση πίσω από τον επικεφαλής της Volkswagen Μάρτιν Βίντερκορν, ο οποίος κέρδισε πέρυσι περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ.

Ο διάδοχος του Άκερμαν, Άνσου Γιάιν, επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας ο έλαβε 5,81 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 1,15 εκατομμύριο ήταν ο βασικός μισθός του.

Ο Γιούργκεν Φίτσεν, ο οποίος θα συμπροεδρεύσει με τον Γιάιν της Deutsche Bank, κέρδισε 2,85 εκατομμύρια, από τα οποία ο μισθός του ήταν 1,15.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα