Από τον Γκαίτε στην Θάτσερ

Σαφώς και η ταινία που δεσπόζει αυτή την εβδομάδα είναι η «Σιδηρά Κυρία» του Φ. Λόυντ, η κινηματογραφική βιογραφία της Μάργκαρετ Θάτσερ, όχι μόνο λόγω της ερμηνείας της Μέρυλ Στριπ, που πρωταγωνιστεί, αλλά και εξαιτίας των αντιδράσεων που προκάλεσε η προβολή της στη Μεγάλη Βρετανία.

Εν μέρει βιογραφική και η δεύτερη καλή ταινία της εβδομάδας, με ένα νεαρό Γκαίτε να βρίσκεται μπλεγμένος σε ερωτικούς μαιάνδρους. Ακολουθούν μια συμπαθητική περιπέτεια, του πάντοτε ενδιαφέροντος Στίβεν Σπίλμπεργκ, αλλά και το σίκουελ του εγχώριου «Νήσος».

Το Άλογο του

Πολέμου (War Horse)

Βασισμένη σε ένα δημοφιλές παιδικό βιβλίο του 1982, η ταινία στην ουσία αποτελεί την πρώτη ενασχόληση του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Λίγο μετά το ξέσπασμα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένας έφηβος πληροφορείται πως ο πατέρας του αποφάσισε να πουλήσει το αγαπημένο του άλογο στο βρετανικό ιππικό. Το άλογο καταλήγει στην πρώτη γραμμή του γαλλικού μετώπου, όπου επιδρά καταλυτικά στις ζωές των ανθρώπων, με τους οποίους έρχεται σε επαφή. Πίσω στην Αγγλία, ωστόσο, ο νεαρός φίλος του αποφασίζει να καταταγεί στον βρετανικό στρατό, ελπίζοντας να το ξαναβρεί...

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ Παίζουν: Έμιλι Γουάτσον, Ντέιβιντ Θιούλις, Πίτερ Μιούλαν, Νιλς Άρεστρουπ, Τομ Χίντλεστον, Τζέρεμι Ιρβάιν, Τόμπι Κέμπελ.

Η Σιδηρά Κυρία (The Iron Lady)

Κινηματογραφική βιογραφία της Margaret Thatcher, της πολιτικού που κυριάρχησε στην πολιτική σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας τη δεκαετία του 1980, με τη Μέρυλ Στριπ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρόκειται για μια σπουδή πάνω στο υψηλό τίμημα που απαιτεί η κατάκτηση της πολιτικής δύναμης, με μια Μέρυλ Στριπ που δικαιώνει πέρα για πέρα τη φήμη της. Η Margaret Thatcher υπήρξε μία γυναίκα-σύμβολο για την παγκόσμια πολιτική σκηνή του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα, συνδέοντας το όνομά της με τη συντηρητική πολιτική και τον πόλεμο των Φώκλαντς. Υπήρξε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας από το 1979 έως το1990 και κέρδισε το προσωνύμιο «Σιδηρά Κυρία», λόγω της αυστηρής στάσης της απέναντι στα συνδικάτα και τη Σοβιετική Ένωση, αλλά και του γεγονότος ότι επέζησε από μία απόπειρα δολοφονίας το 1984. Στη Βρετανία η προβολή της ταινίας προκάλεσε διφορούμενες κριτικές, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι παραμένει σε μεγάλο βαθμό απολιτίκ, γεγονός μάλλον άτοπο για βιογραφία πολιτικού προσώπου.

Σκηνοθεσία: Φ. Λόυντ Παίζουν: Μέρυλ Στριπ, Τζιμ Μπρόαντεντ, Ρίτσαρντ Γκραντ, Άντονι Χεντ, Ρότζερ Άλαμ.

Νήσος 2

Νήσος 2 ή το κυνήγι του θησαυρού. Αδιάφορη συνέχεια μιας χλιαρής ταινίας, στελεχωμένης ωστόσο από αξιόλογους ηθοποιούς, που προσπαθούν να σώσουν την κατάσταση. Οι ήρωες από την πρώτη ταινία Μπάμπης (Βλαδίμηρος Κυριακίδης), Άγης (Δημήτρης Τζουμάκης) και Αφροδίτη (Ζέτα Δούκα) εκτίουν στη φυλακή τις ποινές τους. Δύο μέρες ωστόσο προτού αποφυλακιστούν, ο Μπάμπης και η Αφροδίτη γίνονται μάρτυρες της εξομολόγησης ενός ετοιμοθάνατου βαρυποινίτη στον παπά Λάμπρο. Τότε πληροφορούνται την ύπαρξη ενός μεγάλου θησαυρ

Keywords
Τυχαία Θέματα