Συνομιλία του καπετάνιου του Concordia με το Λιμεναρχείο – Υπό κατοίκον περιορισμό

10:25 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ο καπετάνιος του Κόστα Κονκόρντια Francesco Schettino βγήκε από τη φυλακή, όπου τελούσε υπό κράτηση και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στη Μέτα ντι Σορέντο, σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Schettino, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες πολλαπλής ανθρωποκτονίας και εγκατάλειψης πλοίου, έφτασε στην οικία του γύρω στις 03:00 ώρα Κύπρου συνοδευόμενος από την αστυνομία.

Ο αριθμός

των νεκρών έφτασε τους 11 με ακόμη 20 άτομα να αγνοούνται.

Επίσης βγήκε στη δημοσιότητα η σνομιλία που είχε ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου με το ιταλικό Λιμεναρχείο που του ζητούν να επιστρέψει στο πλοίο!

Στις 01:46 το πρωί του Σαββάτου, ο καπετάνιος τού Concordia, Francesco Schettino μιλάει για πολλοστή φορά στο τηλέφωνο με το Λιμεναρχείο. Στην άλλη άκρη της γραμμής βρίσκεται ο Διοικητής του Λιμενικού Gregorio Maria De Falco. Στη συγκλονιστική συνομιλία, ο πλοίαρχος τού Costa Concordia, Francesco Schettino ακούγεται φανερά αμήχανος  -αφού πια έχει εγκαταλείψει το κρουαζιερόπλοιο και τους επιβάτες, στη μοίρα τους- μπροστά στον συνομιλητή του και ταυτόχρονα ατάραχος για την τραγωδία που λαμβάνει χώρα λίγα μέτρα μακριά του. Στη συνομιλία έχει καταγραφεί η άρνησή του να επιστρέψει στο βυθιζόμενο πλοίο του αλλά και οι προφάσεις που βρίσκει για να αποφύγει την εκεί επιστροφή του.

Διαβάστε παρακάτω το ηχητικό ντοκουμέντο που, ακόμα  και τόσες μέρες μετά, προκαλεί θυμό και αγανάκτηση…

De Falco: «Είμαι ο De Falco από το Λιβόρνο, μιλώ με τον καπετάνιο;»

Schettino: «Μάλιστα, καλησπέρα σας κύριε διοικητά»

De Falco: «Σας παρακαλώ, πείτε μου το όνομά σας»

Schettino: «Είμαι ο καπετάνιος Schettino, διοικητά»

De Falco: «Schettino, ε; Άκου Schettino. Υπάρχουν παγιδευμένοι άνθρωποι στο καράβι. Χρησιμοποιώντας τη σωσίβια λέμβο, επίστρεψε στο καράβι, ανέβα επάνω και ενημέρωσέ με για το τι συμβαίνει εκεί και για πόσο κόσμο μιλάμε. Έγινα κατανοητός; Schettino, να ξέρεις πως η συνομιλία μας καταγράφεται…»

Schettino: «Κύριε διοικητά πρέπει να σας ενημερώσω για κάτι…»

De Falco: «Μίλα πιο δυνατά. Βάλε το χέρι σου μπροστά στο μικρόφωνο και μίλα πιο δυνατά, κατάλαβες;»

Schettino: «Τώρα που μιλάμε, το πλοίο έχει πάρει κλίση…»

De Falco: «Κατάλαβα. Άκου: πολύς κόσμος κατεβαίνει από το πλοίο, από την ανεμόσκαλα. Ανέβα από την ίδια, πιασμένος με την πλάτη σου στο πλοίο, ανέβα επάνω και πες μου πόσα άτομα βρίσκονται εκεί και τι έχουν μαζί τους. Κατάλαβες; Πες μου αν υπάρχουν παιδιά, γυναίκες ή άνθρωποι που χρήζουν βοήθειας. Επίσης, ενημέρωσέ με για το πόσα άτομα μιλάμε στην κάθε κατηγορία. Το ‘πιασες; Κοίτα Schettino αν την έχεις ήδη ‘κάνει’ και σώθηκες από τη θάλασσα… να ξέρεις πως δεν σώθηκες κι από ‘μένα και θα σου κάνω τη ζωή κόλαση. Ανέβα στο πλοίο, γαμώτο!»

Schettino: «Κύριε διοικητά, σας παρακαλώ…»

De Falco: «Ας τ’ αυτά… πήγαινε τώρα στο καράβι. Περιμένω επιβεβαίωση ότι είσαι επάνω…»

Schettino: «Βρίσκομαι εδώ για

Keywords
Τυχαία Θέματα