Από Αλτσχάιμερ πάσχει ο Ομάρ Σαρίφ

Όπως αποκάλυψε ο γιος του μεγάλου ηθοποιού Ομάρ Σαρίφ, Ταρέκ Ελ Σαρίφ, ο πατέρας του πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να θυμηθεί πολλές φορές τις ταινίες στις οποίες είχε πρωταγωνιστήσει, όπως ο «Λόρενς της Αραβίας», «Δόκτωρ Ζιβάγκο» και άλλες.

Ο Ομάρ Σαρίφ είναι τώρα 83 ετών και πάσχει από την συγκεκριμένη νόσο τα τελευταία τρία χρόνια, διάστημα στο οποίο η ασθένεια αναπτύσσεται προοδευτικά. Ο γιος του, αποκάλυψε πως ο πατέρας του έχει αποσυρθεί από την υποκριτική λόγω της ασθένειας, καθώς πλέον

συγχέει τα ονόματα των πιο διάσημων ταινιών και έχει ξεχάσει πού γυρίστηκαν.

Σε δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο γιος του Ομάρ Σαρίφ είπε: «Ο πατέρας μου έχει Αλτσχάιμερ. Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί σε ποιο στάδιο είναι. Το προφανές είναι ότι ποτέ δεν θα βελτιωθεί και θα.. χειροτερεύει. Υπάρχουν στιγμές της ημέρας, που είναι καλύτερα και άλλες που αισθάνεται σύγχυση. Ξέρει ποιος είναι, αλλά δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο οι άνθρωποι τον αναγνωρίζουν και τον χαιρετάνε. Όταν κάποιος τον πλησιάζει στον δρόμο, συχνά νομίζει ότι είναι κάποιος που τον ήξερε και τον έχει ξεχάσει, ενώ μπορεί απλά να είναι ένας θαυμαστής».

Keywords
Τυχαία Θέματα