Εδάφη από τους τζιχαντιστές ανακατέλαβε στο Ραμάντι ο ιρακινός στρατός

Εδάφη κοντά στο Ραμάντι ανακατέλαβαν δυνάμεις του ιρακινού στρατού και μαχητές από σουνιτικές φυλές, οι οποίες πολεμούν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα η επίθεση έγινε σε συνδυασμό με αεροπορικές επιθέσεις της συμμαχίας στην οποία ηγούνται οι ΗΠΑ.

Αξιωματικός της αστυνομίας και ένας φιλοκυβερνητικός μαχητής σουνιτικής φυλής από την περιοχή ανέφεραν σήμερα ότι, με τη βοήθεια σιιτικών πολιτοφυλακών, ανακατέλαβαν την πόλη Χουσάιμπα αλ Σαρκίγια η οποία απέχει 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Ραμάντι.

Οι

σιιτικές πολιτοφυλακές, οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις και οι φιλοκυβερνητικοί σουνίτες μαχητές εξαπέλυσαν αντεπίθεση χθες, Σάββατο εναντίον των τζιχαντιστών οι οποίοι, μετά την κατάληψη του Ραμάντι, βάδιζαν εναντίον μιας σημαντικής στρατιωτικής βάσης της περιοχής.

Στην συγκεκριμένη περιοχή αναμένεται να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις και τις επόμενες ημέρες καθώς ο ιρακινός στρατός θέλει να επιχειρήσει να ανακαταλάβει το Ραμάντι το οποίο είναι υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο το τελευταίο διάστημα έχει σημειώσει επιτυχίες κυρίως στη Συρία αλλά και στο Ιράκ.

Μάλιστα οι επιτυχίες αυτές συνοδεύονται και από θηριωδίες, όπως στην Παλμύρα αλλά και αλλού, γεγονός που μεγαλώνει την ανησυχία γενικότερα στην περιοχή, καθώς οι τζιχαντιστές θέλουν να επεκτείνουν τη δράση τους με τη στρατολόγηση οπαδών και σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως το Αφγανιστάν, ενώ πρόσφατα το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση στη Σαουδική Αραβία.

Keywords
Τυχαία Θέματα