«Απεργεί» η δημόσια υγεία

Σήμερα (Τετάρτη) η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενη για την κινητικότητα στον τομέα της υγείας, μέσω διαθεσιμότητας 2.500 υγειονομικών, που οδηγεί, «στην απόλυση, τα λουκέτα στα νοσοκομεία και τη διάλυση του ΕΣΥ». Λόγω της απεργίας τα δημόσια

νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι δομές της Πρόνοιας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 13:00.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε αναστολή της απεργίας, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στον χώρο της Υγείας και ότι κανένα νοσοκομείο δεν θα κλείσει.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δ.σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Κοντό και στη συνέχεια με τον υφυπουργό Υγείας, Αντώνιο Μπέζα. Εκεί θα συζητηθούν χρονοδιαγράμματα εξόφλησης όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών (μέχρι 31.12.2011), καθώς και των τρεχουσών οφειλών προς παρόχους υγείας μέχρι σήμερα. Επίσης θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, των ιατρών και της περίθαλψης γενικά.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα