Απέραντο σφαγείο η Γάζα τη στιγμή που οι Ισραηλινοί ετοιμάζουν την τελική επίθεση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα απέραντο σφαγείο ανθρώπων θυμίζει η Λωρίδα της Γάζας τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για το τελειωτικό επί της Χαμάς κτύπημα. Οι Ισραηλινοί επιτελείς προχώρησαν στην επιστράτευση 16.000 επιπλέον

εφέδρων, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των στρατιωτών που επιχειρούν στη Γάζα, από τις 8 Ιουλίου, σε 86.000.

Μετά από πεντάωρη συνεδρίαση, το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας αποφάσισε χθες ομόφωνα τη συνέχιση των επιθέσεων εναντίον των «στόχων των τρομοκρατών Χαμάς» και τη συνέχιση των επιχειρήσεων για την καταστροφή των υπογείων σηράγγων που έχει κατασκευάσει το παλαιστινιακό κίνημα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του ισραηλινού εδάφους, όπως μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο.

Μάλιστα σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί και νέα έκτακτη συνεδρίαση του ισραηλινού συμβουλίου ασφαλείας, στο οποίο μετέχουν οκτώ υπουργοί της κυβέρνησης Νετανιάχου. Σύμφωνα πάντα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, στρατηγός αρμόδιος για τον τομέα της Γάζας εξήγησε ότι η καταστροφή των υπογείων σηράγγων είναι «θέμα ημερών».

Την ίδια ώρα ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν στους χθεσινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας αυξήθηκε σε 119, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα Ασράφ αλ-Κούντρα.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα ότι ανεφοδίασαν το Ισραήλ με πολεμοφόδια, μερικές ώρες μετά την έντονη καταδίκη της Ουάσινγκτον για την επίθεση εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη Γάζα.

Το άρθρο Απέραντο σφαγείο η Γάζα τη στιγμή που οι Ισραηλινοί ετοιμάζουν την τελική επίθεση εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα