Απαράδεκτες οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης-Υπομονή ζητά ο Αθανασίου

Ψήφισμα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, που εκδόθηκε μετά το τέλος των εργασιών της 29ης τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης, αναφέρει ότι «Oι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης παραμένουν απαράδεκτες, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και οι εισαγγελείς και οι δικαστές αγωνίζονται με αυταπάρνηση, προκειμένου να ανταποκριθούν και πράγματι ανταποκρίνονται, παρά τις συνθήκες αυτές, στην αποστολή τους».

Οι εισαγγελείς καλούν την Πολιτεία να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίσουν την εύρυθμη και ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης, "ώστε να ανταποκρίνονται στις δίκαιες

προσδοκίες του ελληνικού λαού", όπως επίσης και να αυξήσει άμεσα τον αριθμό των θέσεων των εισαγγελέων.

Επίσης, να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την προσωπική ασφάλεια των δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών εγκαταστάσεων.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καλεί του εισαγγελείς της χώρας να μετάσχουν στην πανδικαστική συγκέντρωση της 11ης Δεκεμβρίου 2013, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, στις 1μ.μ., ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί διακοπή των συνεδριάσεων όλων των δικαστηρίων της χώρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνέλευση, ζήτησε από τους εισαγγελείς να δείξουν λίγη υπομονή στο ζήτημα της μείωσης των αποδοχών τους, μεταφέροντας μήνυμα τόσο του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, όσο και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η αδικία της μείωσης των μισθών τους.

Αναφερόμενος στο θέμα της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός τόνισε: 'Η Ελληνική Δικαιοσύνη εκτελεί το έργο της με υπευθυνότητα και σθένος. Ένα έργο που ξεκινά με την έρευνα και τη μελέτη και τελειώνει με την απόφαση. Την απόφαση τη νηφάλια, την αμετάκλητη. Και για να απαντήσω στους μη νομικούς επικριτές μου γιατί δεν παρεμβαίνω, τους λέω: Ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να ζητήσει από τους δικαστικούς λειτουργούς ταχύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης, μπορεί ίσως καμία φορά να συζητήσει ψυχραιμία και νηφαλιότητα, αλλά δεν δίνει εντολές, ούτε οι δικαστικοί λειτουργοί δέχονται εντολές".

Ζήτησε ακόμα ακόμη "ταχεία εκκαθάριση όλων των υποθέσεων δημοσίου ενδιαφέροντος, χωρίς διακρίσεις, όπως είναι αυτές που συνδέονται με «το εθνικό μας έγκλημα», που είναι η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή".

Όπως τους είπε: "Για το λόγο αυτό έχετε χρέος να εργαστείτε περισσότερο, με το αίσθημα ευθύνης που σας διακρίνει, για να ανατραπεί η αίσθηση ατιμωρησίας που επικρατεί στο λαό μας για τους όποιους «υψηλά ιστάμενους». Δεν θα κλείσουμε τις υποθέσεις με αμπάρωμα ή ταφόπλακα, αλλά με δικαστικό έλεγχο και δίκαιη δίκη".

Keywords
Τυχαία Θέματα