Σκληραίνει η κόντρα για "αποστασία και αποστάτες"

Νέα κόντρα για την «αποστασία» και τους πιθανούς «αποστάτες», μετά τη νέα ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ επιτιθέμενος κατά του Αντώνη Σαμαρά και απαντώντας στα πυρά της κυβέρνησης που χρεώνει στην αξιωματική αντιπολίτευση και με αφορμή τα όσα είπε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στην Realnews, το νέο «προσκλητήριο αποστασίας».

Απαντώντας στον

κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου οποίος σχολίασε δηκτικά τις δηλώσεις Σκουρλέτη. («Το έχει καταλάβει πια κάθε Έλληνας πολίτης: Η αξιωματική αντιπολίτευση κατάντησε να έχει την αποστασία σαν το κορυφαίο σύνθημα και τη μοναδική επιδίωξή της. Ντροπή»), ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο, σημειώνει:

«Μάλλον του ξέφυγε του κ. Κεδίκογλου η αναφορά στον όρο αποστασία και θα έκανε τον πρωθυπουργό να ξεροκαταπίνει, όταν όλοι θυμόμαστε την αποστασία Σαμαρά από την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, αλλά και την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού πως αν κάποιος κυβερνητικός βουλευτής καταψηφίσει τον νόμο για τα ακίνητα και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η αποχώρησή του θα αντικατασταθεί από κάποιον άλλο που θα προστρέξει. Τελικά, είναι σοφός ο λαός που λέει πως "δεν πρέπει να μιλάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου"».

Οι δηλώσεις του κ. Σκουρκλέτη ήταν:

Εύχομαι και ελπίζω τουλάχιστον όσοι βουλευτές της πλειοψηφίας τις προηγούμενες μέρες δήλωναν πως δεν θα δεχθούν την άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, να φανούν συνεπείς και να μην υποκύψουν σε πιέσεις και εκβιασμούς. Να κάνουν το χρέος τους απέναντι στον κόσμο που τους ψήφισε και με την ψήφο τους να απαλύνουν τον πόνο όσων κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. (...)

Όσοι ρίξουν την κυβέρνηση θα έχουν συμβάλει στο να μπει ένα τέλος στην πιο αντικοινωνική και καταστροφική πολιτική που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Θα έχουν αντιστοιχηθεί με την πλατειά απαίτηση του λαού μας να απαλλαγεί από την κυβέρνησή της κοινωνικής διάλυσης και της συρρίκνωσης της δημοκρατίας.

Μια τέτοια πολιτική πράξη θα γονιμοποιήσει πολιτικές διεργασίες. Οι πόρτες σε μας είναι ανοιχτές σε όσους συμφωνούν με τις προτάσεις μας και είναι φερέγγυοι απέναντι στο λαό πως μπορούν να τις υπηρετήσουν με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια. Πάντως κάδος ανακύκλωσης δεν σκοπεύουμε να γίνουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα