Αντώνης Σαμαράς: «Εσείς κ. Τσίπρα είστε το ατύχημα που δεν θα συμβεί στην χώρα»

Ανέπτυξε το πρόγραμμα εφαρμογής του προϋπολογισμού και την γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τορπιλίζει ουσιαστικά την πολιτική σταθερότητα της χώρας, την οποία θέλουν οι αγορές για να επενδύσουν και να δανείσουν τη χώρα όταν αυτή βγει στο αμέσως επόμενο διάστημα από τον αναγκαστικό δανεισμό των μνημονίων. Επίσης ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε

και στην γεωστρατηγική πολιτική της κυβέρνησης στην περιοχή μας με την «τριγωνική» όπως είπε συνεργασία Ελλάδας-Κύπρο-Αιγύπτου, και αυτήν μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία κάνοντας επίθεση στον κ. Τσίπρα με αφορμή αυτά που είχε πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του. Συγκεκριμένα, είπε ο κ. Τσίπρας είναι αλαζονικό και πως έχει «καβαλήσει το καλάμι», έκανε λόγο για απαγόρευση της ελευθερίας της γνώμης με αφορμή τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και την ψήφιση του προϋπολογσιμού, ενώ έκανε λόγο επίσης για βάναυση προσβολή της Βουλής και των βουλευτών που δεν έχει ξαναγίνει στα τελευταία 30 χρόνια.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ύμνησε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «τον απεργό πείνας Ρωμανό», σημειώνοντας «πως ξέχασε να πει ότι ο συγκεκριμένος νεαρός είναι καταδικασμένος για ληστεία που έκανε με καλάσνικοφ».

«Αν και βρεθήκατε στα κλεφτά με τον Πάπα δεν έχετε το αλάθητο του Πάπα κ. Τσίπρα» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ επεσήμανε πως η εποχή της μεγάλης δοκιμασίας τελειώνει, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως έχουν πέσει έξω σε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις τους στους τελευταίους προϋπολογισμούς.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς ταύτισε τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα λέγοντας πως και οι δύο έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους, ενώ σημείωσε πως ο προϋπολογισμός προβλέπει πλεόνασμα 3% για το 2015. Ξεκαθάρισε επίσης πως το πρόγραμμα με αναγκαστικό δανεισμό, δηλαδή το μνημόνιο τελειώνει.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, κάνοντας γνωστό πως η τρόικα ζητά επιπλέον μέτρα και πως η κυβέρνηση απάντησε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία. Σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως εάν κάνει λάθος στις προβλέψεις, τότε υπάρχει δέσμευση πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και όχι τώρα. Μάλιστα, όπως έκανε λόγο για «μικρή καθυστέρηση στη συμφωνία με την τρόικα για τεχνικούς λόγους, δηλαδή για την ψήφισή της συμφωνίας από τα κοινοβούλια των χωρών που μας δανείζουν».

Αναφερόμενος στο αμέσως επόμενο διάστημα μακριά από το μνημόνιο είπε ότι ο μόνος λόγος που θα δανείζεται η χώρα από το 2015 και μετά θα είναι μόνο για να εξοφλεί παλιά ομόλογα δανεισμού και όχι για τις τρέχουσες ανάγκες του κράτους.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως με τα όσα δεσμεύεται και υπόσχεται πως πχ θα βρουν λεφτά από το πλεόνασμα της επόμενης χρονιάς, διευκρίνισε πως δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο ξέφρενο πάρτι των ελλειμμάτων γιατί δεν έχει ακόμα εξαφανιστεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας. Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι διατυμπανίζει πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο για να το ακούνε οι αγορές και να μην δανείζουν την Ελλάδα, σημειώνοντας πως «κύριε Τσίπρα μεταξύ Ελλάδος και κόμματος, επιλέγετε το κόμμα σας ενώ εμείς επιλέγουμε Ελλάδα» ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού που πρόσθεσε ότι «εσείς έχετε μαζέψει στο κόμμα σας όλους τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές.»

Αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας δήλωσε πως η εκλογή από την παρούσα Βουλή θα απομακρύνει την αβεβαιότητα, ενώ διευκρίνισε πως εάν συμβεί αυτό θα πέσουν περαιτέρω τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων.

«Προσπαθήσατε τις τελευταίες ημέρες με καταλήψεις στα Πανεπιστήμια να δημιουργήσετε εκρηκτικό κλίμα για να μας ρίξετε, όμως δεν τα καταφέρατε. Ενώ για την αναθεώρηση του Συντάγματος είπε ότι «αν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας τότε οι πολίτες θα έχουν νέο Σύνταγμα το 2021». Και κατέληξε λέγοντας:

«Εσείς κ. Τσίπρα είστε το ατύχημα που δεν θα συμβεί στην χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα