Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ στο ποδόσφαιρο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Ακόμη και με το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ασχοληθούν αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ με εντολή του πρωθυπουργού και μετά τη φωτιά στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική. «Καλύτερα εκτός», φέρεται ειπών ο Αλέξης Τσίπρας.

Το να διακόπτεται το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι σύνηθες, το να διεξάγονται

συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό για το άθλημα επίσης. Το να ασχολείται, όμως, η Αντιτρομοκρατική και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με το ποδόσφαιρο, έστω και μετά από τον εμπρησμό στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα, δεν είναι καθόλου συνηθισμένο και είναι δείγμα της σοβαρότητας της κατάστασης.

Όλα αυτά προέκυψαν μετά τη δίωρη σύσκεψη για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, που έγινε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Πέμπτης. Παρόντες ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο αρχηγός της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης.

«Ως εδώ με αυτήν την κατάσταση!», φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αμέσως έδωσε εντολή να αναλάβει δράση η αντιτρομοκρατική, ενώ φέρεται ακόμη ειπών: «Αν δεν σταματήσει η κατάσταση, καλύτερα να βγούμε εκτός διεθνών διοργανώσεων». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων την Παρασκευή, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σημείωσε ότι «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα οργανωμένο και εγκληματικό σύστημα να γίνει κράτος εν κράτει. Η συντεταγμένη πολιτεία θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της στην προσπάθεια αυτή και έχει δίπλα της τους διεθνείς αθλητικούς θεσμούς, τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του αθλητισμού, αλλά και των Ελλήνων πολιτών».

Στην ίδια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε ακόμη να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές στα ελληνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνη τη FIFA και την ΕΠΟ και να ενεργοποιηθούν εκ νέου οι διατάξεις για το ηλεκτρονικό εισιτήριο,ενώ όπως είχε δηλώσει μετά το τέλος της ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης: «Η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην ΕΠΟ την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ώστε να ενταθεί η μάχη και για να επανέλθει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο. Εάν με τις κινήσεις αυτές, δεν καταφέρουμε να το πετύχουμε, τότε ας γίνει κατανοητό, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει και τη βούληση και τον τρόπο να επιβάλει την έξοδο των ομάδων από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μέχρι να καταφέρουμε αποδομώντας τα συστήματα να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Ανοικτό το ενδεχόμενο επίσπευσης των εκλογών

O επιτετραμμένος της FIFA στην Ελλάδα Κωστάκης Κουτσοκούμνης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχολίασε τη δραματική κατάσταση με τον εμπρησμό της οικίας του προέδρου της ΚΕΔ Γιώργου Μπίκα, κάνοντας λόγο για άτοπες συγκρίσεις, ενώ σε ερωτήσεις που δέχθηκε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για επίσπευση των εκλογών της ΕΠΟ, υποστηρίζοντας ότι η διακοπή των πρωταθλημάτων μεμονωμένα δεν οδηγεί σε λύση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κωστάκη Κουτσοκούμνη:

«Ελλάδα

Κάηκε το σπίτι του Μπίκα, κάηκαν όλα του τα υπάρχοντα, κάηκε πλήρως ο ρουχισμός της οικογένειας. Είναι σε εξέλιξη στατική μελέτη για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχει επηρεαστεί η ανθεκτικότητα του σπιτιού και αν θα πρέπει να κατεδαφιστεί ή όχι. Κάηκαν γειτονικά σπίτια, κάποια σε έκταση. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ζημιές και αντί να υπάρξει πλήρης σεβασμός, σιωπή και κατανόηση της δραματικής κατάστασης που έχουμε φτάσει και των αδιεξόδων… κάποιοι μαθηματικοί συγκρίνουν αχλάδια με μήλα. Εύγε». Σε ερώτηση που του έγινε κάτω από την ανάρτησή του εάν υπάρχει το ενδεχόμενο για επίσπευση των εκλογών, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης απάντησε: «Όλες οι επιλογές παίζουν».

Στο κενό οι έρευνες

Στο μεταξύ, οι έρευνες της πυροσβεστικής για κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην σύλληψη των δραστών, οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, καθώς δεν βρέθηκε τίποτα σχετικό. Το πόρισμα για τα αίτια πάντως, αναμένεται να γίνει γνωστό σε περίπου 15 ημέρες. Οι ζημιές στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα είναι της τάξης των 100.000 ευρώ και το πρόβλημα είναι πως δεν ήταν ασφαλισμένο. Τα έξοδα, όμως, θα καλύψουν ΕΠΟ και Super League, αφού προηγουμένως οριστεί εμπειρογνώμονας για να αποτιμήσει το μέγεθός τους.

Αρνητικός σε συνάντηση με FIFA ο Παναθηναϊκός

«Όχι» φέρεται να λεει ο Παναθηναϊκός στο αίτημα του Κωστάκη Κουτσοκούμνη για κοινή συνάντησή του με τους τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, με στόχο να βρεθεί λύση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Γιάννης Αλαφούζος κατά πληροφορίες, παραμένει σταθερός στη θέση του να μη θέλει να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν.

Αντίθετα από τον Γιάννη Αλαφούζο, ο Ιβάν Σαββίδης παρουσιάζεται θετικός στο να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τους Μαρινάκη, Μελισσανίδη και φυσικά τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ εκτιμά ότι κάτι καλό μπορεί να βγει από τη συγκεκριμένη συνάντηση, στην οποία οι τέσσερις ισχυρότερες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου θα καταθέσουν τις απόψεις τους, προκειμένου να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που το ταλανίζουν. Επιπλέον, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν φαίνεται ο Σαββίδης να θέτει και κάποιον όρο αναφορικά με τη συγκεκριμένη συνάντηση, προκειμένου να δώσει το «παρών». Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι είχε πει το «ναι» και στη συνάντηση των 4 «μεγάλων», που επρόκειτο για να διεξαχθεί στην Κρήτη (επί ημερών Σταύρου Κοντονή) και η οποία είχε τελικά ματαιωθεί.

Οσον αφορά την ΠΑΕ ΑΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραστεί μόνο εφόσον υπάρξει σοβαρό αντικείμενο συζήτησης από το οποίο θα προκύψει ουσιαστική λύση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εξάλλου ακόμη δεν έχει υπάρξει επίσημη πρόσκληση από την Πολιτεία και την πλευρά Κουτσοκούμνη για τη συνάντηση με τους τέσσερις «μεγάλους», συνεπώς δεν υπάρχει και οριστική απόφαση από πλευράς Ενωσης.

Το χρονικό των εξελίξεων

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης μετά τον εμπρησμό που σημειώθηκε στο σπίτι του προέδρου της ΚΕΔ Γιώργου Μπίκα στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Ήταν το δεύτερο περιστατικό μετά την επίθεση στο μέλος της ΚΕΔ Γιάννη Τσαχειλίδη. Το σπίτι του κ. Μπίκα τυλίχθηκε στις φλόγες από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Την ίδια ώρα ο Γιώρος Μπίκας μαζί με τους κ.κ. Καλύβα, Τσαχειλίδη βρισκόταν στην ΕΠΟ προκειμένου να ανακαλέσει την παραίτηση του μετά τα όσα είχαν γίνει με τον Γιάννη Τσαχειλίδη. Εκείνη τη στιγμή ο Μπίκας ενημερώθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία πως το σπίτι του τυλίχθηκε στις φλόγες. Αμέσως επικοινώνησε με την οικογένειά του και ευτυχώς κανένα μέλος της δεν ήταν εκείνη την ώρα στο σπίτι και όλοι τους ήταν καλά, ενώ τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από το συγκεκριμένο περιστατικό και τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά. Το νέο αυτό επεισόδιο προκάλεσε την αντίδραση του Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος ενημέρωσε την Super League για άμεση αναβολή του πρωταθλήματος.

Το άρθρο Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ στο ποδόσφαιρο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
ευπ, ευπ, ποδοσφαιρο, αλέξης τσίπρας, super league, παε αεκ, τσιπρας, δραση, fifa, επο, ελλαδα, facebook, κεδ, λύση, συλληψεις, super, league, παναθηναικος, ολυμπιακος, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, κρητη, συγκεκριμένο, εθνικη τραπεζα, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, www.facebook.com, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, σταυροι, φωτια, τελος του κοσμου, γιωργος αγγελοπουλος, αλέξης τσίπρας, super league, ιβαν σαββιδης, εθνικη, επο, ιβαν, πυροσβεστικη, χαλκιδικη, ωρα, αρθρο, αλαφουζος, αχλαδια, βραδυ, γινει, δευτερο, δωσει, δειγμα, εγινε, ευρω, ειπε, υπαρχει, ενημερωση, εξελιξη, εξοδα, ερευνες, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, υφυπουργος, κεδ, κυβερνηση, λεπτομερειες, λύση, λογο, μαξιμου, μεμονωμενα, οικογενεια, παε αεκ, πολιτεια, προβληματα, πρωι, πυροσβεστικη υπηρεσια, σαββιδης, σεβασμος, συγκεκριμένο, συλληψη, σιωπη, σπιτι, σπιτια, φυσικα, super, δημητρης, ελληνικα, ερωτησεις, fifa, καηκε, league, μελετη, ομαδες, πληροφοριες, θεματα
Τυχαία Θέματα