Γεροβασίλη-ΝΔ συγκρούονται για τους μετακλητούς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.


Και πάλι σε τροχιά σύγκρουσης βρέθηκαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων.

Η κυρία Γεροβασίλη, αναφέρθηκε στις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για αύξηση του αριθμού μετακλητών υπαλλήλων και γραμματέων χρησιμοποιώντας τη φράση: “άνθρακες ο θησαυρός”.

Η υπουργός ανέφερε σχετικά: “Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η σημερινή ανακοίνωση του υπεύθυνου του τομέα διοικητικής μεταρρύθμισης της Ν.Δ. κ. Γεωργαντά. Η παράταξη που πρωταγωνίστησε

επί δεκαετίες στην ίδρυση και διόγκωση του κομματικού κράτους στην Ελλάδα κατηγορεί την Κυβέρνηση για κομματισμό στη Διοίκηση. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, που ως αρμόδιος υπουργός διέλυσε τη Δημόσια Διοίκηση απολύοντας υπαλλήλους και καθαιρώντας «εν ριπή οφθαλμού» αξιοκρατικά επιλεγμένους Προϊσταμένους τακτοποιώντας τα «δικά του παιδιά» είναι αυτός που ευθύνεται για την πλήρη αποδιοργάνωση νευραλγικών τομέων του Κράτους όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια. Παρ’ όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία τολμά και μιλά για διορισμούς ημετέρων που εκτροχιάζουν το Κράτος».

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, ο αριθμός των μετακλητών που παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της αφορά στο σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων στο Κράτος, στους οποίους περιλαμβάνονται οι μετακλητοί που υπηρετούν σε γραφεία κομμάτων αλλά και αιρετοί της αυτοδιοίκησης, ενώ υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των μετακλητών σε γραφεία στελεχών της κυβέρνησης είναι μειωμένος σε σχέση με το παρελθόν, όπως φαίνεται και από τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Η υπουργός υπενθύμισε ότι από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η μείωση των μετακλητών υπαλλήλων και ανέφερε χαρακτηριστικά: “Προφανώς δεν θα απολογηθεί η κυβέρνηση για τους μετακλητούς που υπηρετούν σε γραφεία κομμάτων και δημάρχων”.

Για τις νεοσυσταθείσες γραμματείες, η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι αφορούν μείζονα θέματα της χώρας όπως το προσφυγικό, η μεταναστευτική πολιτική, η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους κ.λ.π., και καλεί “να τελειώσουμε με τους λαϊκισμούς”

Ν.Δ.: Αύξηση φόρων και διορισμοί κολλητών

Της δήλωσης της υπουργού είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπευθύνου του τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Γεωργαντά, με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ενώ “αυξάνει τους φόρους και κόβει μισθούς και συντάξεις, την ίδια ώρα συνεχίζει τους διορισμούς των κολλητών της και διογκώνει τις μισθολογικές δαπάνες των Υπουργείων” Οι αριθμοί δείχνουν ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η κομματικοποίηση του κράτους και το βόλεμα των εκλεκτών της με αλόγιστη κατασπατάληση δημόσιου χρήματος”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς, “αυξήθηκαν τα υπουργεία κατά τέσσερα, οι γραμματείες κατά 22, όπως και οι μετακλητοί”. Για αυτούς, αναφέρει πως “για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχουν ξεπεράσει τους 2.000, οι οποίοι προφανώς θα αυξηθούν κι άλλο με την πλήρωση όλων των νέων θέσεων στους νέους υπουργούς, υφυπουργούς και γραμματείς”.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά. αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η εκτίναξη της μισθολογικής δαπάνης των υπουργείων κατά 146.000 ευρώ, φτάνοντας στα 7 δισ, ευρώ στο εννιάμηνο του 2016.

Το άρθρο Γεροβασίλη-ΝΔ συγκρούονται για τους μετακλητούς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα