Αντίδραση γιατρών για μετακινήσεις σε Λήμνο και Άι Στράτη

Την έντονη αντίθεσή της στις μετακινήσεις γιατρών του του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης Βοστανείου και των Κέντρων Υγείας για να καλύψουν ανάγκες του Νοσοκομείου Λήμνου και του Άι Στράτη εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου.

Όπως γράφει το lesvosreport.gr «...Την ώρα που το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε νέο κύμα κλεισίματος νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ και θέτει σε διαθεσιμότητα γιατρούς και εργαζόμενους, η Διοίκηση

του Βοστανείου υλοποιώντας κυβερνητικές επιλογές, μετακίνησε αρχικά τρεις παθολόγους από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης στο Νοσοκομείο Λήμνου και τώρα τρεις Γενικούς Γιατρούς στον Άι Στράτη. Με μπαλώματα προσπαθεί να καλύψει τις τραγικές ελλείψεις του Νοσοκομείου της Λήμνου και του Ιατρείου του Αγίου Ευστρατίου.

Η συγκεκριμένη πρακτική δεν αντιμετωπίζει επί της ουσίας τις ελλείψεις γιατρών. Δημιουργεί πρόβλημα λειτουργίας στο Βοστάνειο και τα Κέντρα Υγείας της Λέσβου, που ήδη υπολειτουργούν λόγω έλλειψης γιατρών. Αναστατώνει τη οικογενειακή ζωή των συναδέλφων, που μετακινούνται στη Λήμνο και τον Άι Στράτη, παρά τη θέλησή τους, για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους, μακριά από το σπίτι τους.

Η πρακτική αυτή θα οδηγήσει σε κατάρρευση της λειτουργίας και των δύο νοσοκομείων. Κανένας γιατρός δεν θα δεχτεί να εργαστεί στα δύο νοσοκομεία γνωρίζοντας πως πρέπει να μετακινείται από το ένα νησί στο άλλο για να καλύπτει τις αυξανόμενες ελλείψεις. Θα αποτελέσει αντικίνητρο για την επιλογή των δύο νοσοκομείων από νέους συναδέλφους. H διασύνδεση των νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου έχει αρνητικές συνέπειες για τη λειτουργία και των δύο. Οι κοινές λίστες αναμονής ειδικευομένων γιατρών, έχουν κυριολεκτικά αδειάσει, γιατί κανείς γιατρός δεν διακινδυνεύει να βρεθεί να κάνει ειδικότητα σε διαφορετικό νησί από αυτό της επιλογής του..." αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα