Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το πιστόλι της Μπόνι Πάρκερ, από το διαβόητο δίδυμο «Μπόνι και Κλάιντ»

Το όπλο που είχε επάνω της η θρυλική κακοποιός Μπόνι Πάρκερ, η σύντροφος του Κλάιντ Μπάροου, όταν έχασε τη ζωή της, μαζί με το σύντροφό της, από τα πυρά των αστυνομικών το 1934 στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, βγάζει προς πώληση η Case Antiques Auctions & Appraisals και θα ξεκινήσει από την τιμή μεταξύ 125 και 175 χιλιάδων δολαρίων!

Η δημοπρασία για το αυτόματο πιστόλι τύπου Colt θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2014 στο Κνόξιβιλ του Τενεσί.

Το ζευγάρι, θρύλος, των παρανόμων έδρασε στην εποχή

της Μεγάλης Ύφεσης (1931 - 1935) και εκτός από τις ληστείες που διέπραξαν σκότωσαν εννέα αστυνομικούς και τουλάχιστον τρεις πολίτες.

Το ζευγάρι έχασε τη ζωή του στις 23 Μαΐου του 1934, σε ενέδρα που τους έστησε ομάδα αστυνομικών από τη Λουιζιάνα και το Τέξας. Οι αστυνομικοί κυριολεκτικά γάζωσαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι διαβόητοι κακοποιοί σκοτώνοντάς τους ακαριαία. Τότε η Μπόνι Πάρκερ ήταν 23 ετών και ο σύντροφός της, ο Κλάιντ Μπάροου 25.

Η Μπόνι γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου του 1910 στη Ροβέντα του Τέξας. Με ύψος μόλις 1,47 μ. ήταν μία ατρόμητη λησταρχίνα, που λάτρευε το δημιουργικό γράψιμο και τις τέχνες. Στα 16 της παντρεύτηκε τον Ρέι Θόρντον, ο οποίος στην πρώτη επέτειο του γάμου τους καταδικάστηκε σε φυλάκιση 55 ετών. Λόγω οικονομικής δυσχέρειας, η έφηβη Μπόνι έπιασε δουλειά ως σερβιτόρα και αποκατέστησε τις σχέσεις της με την οικογένειά της στο Ντάλας.

Γεννημένος στις 24 Μαρτίου του 1909, στο Τέλικο του Τέξας, ο Κλάιντ ήταν μέλος μιας πολύτεκνης φτωχής αγροτικής οικογένειας. Η «σταδιοδρομία» του στο έγκλημα ξεκίνησε το 1926, όταν συνελήφθη για πρώτη φορά για κλοπή αυτοκινήτου. Απτόητος, συνέχισε τα επόμενα τέσσερα χρόνια με ληστείες και κλοπές, στο Ντάλας. Λίγο μετά τη γνωριμία του με την Μπόνι, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Δοκίμασε να αποδράσει, αλλά συνελήφθη και πάλι μία εβδομάδα αργότερα στο Οχάιο. Έτσι, παρέμεινε έγκλειστος έως το 1932.

Μετά την απελευθέρωσή του, δοκίμασε να κλέψει ένα αυτοκίνητο στο Τέξας, μαζί με την Μπόνι. Καταδιώχθηκαν από την αστυνομία και η Μπόνι κατάφερε να διαφύγει. Ο Κλάιντ, όμως, οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή για μερικούς μήνες.

Όταν αποφυλακίστηκε, τον Ιούνιο του 1932, ανέλαβαν μαζί την ηγεσία μιας μικρής ομάδας κακοποιών, που αργότερα έγινε γνωστή ως η «Συμμορία του Μπάροου». Από τα πιο κακόφημα μέλη της ήταν ο αδελφός του Κλάιντ, Μπακ, και η σύζυγός του Μπλανς. Κατά τη διάρκεια μιας εφόδου της αστυνομίας κοντά στην πόλη Πλέιτ του Μισούρι, το 1933, ο Μπακ τραυματίστηκε θανάσιμα και η γυναίκα του συνελήφθη.

Το γεγονός αυτό έκανε την Μπόνι και τον Κλάιντ ακόμη πιο αδίστακτους.

Όμως, ησε μια συμπλοκή τους, στις 23 Μαΐου του ίδιου χρόνου, ήταν μοιραία και για τους δύο. Έπεσαν σε μπλόκο της αστυνομίας του Τέξας, που «γάζωσε» το αυτοκίνητό τους με περισσότερες από 187 σφαίρες. Μέσα σ' αυτό βρέθηκαν εκτός του όπλου που δημοπρατείτε και μια καραμπίνα με κομμένη κάνη, ένα ρεβόλβερ, ένα σαξόφωνο κι ένα μισοφαγωμένο σάντουιτς.

Στην κηδεία της Μπόνι παραβρέθηκαν περίπου 20.000 άνθρωποι.

Το 1967, ο Άρθουρ Πεν μετέφερε την ιστορία του θρυλικού ζεύγους στη μεγάλη οθόνη, με τον Γουόρεν Μπίτι και τη Φέι Ντάναγουεϊ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ταινία γνώρισε τεράστια επιτυχία, προσδίδοντας στον Μπόνι και την Κλάιντ διαχρονική αίγλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα