Αρχίζουν οι «επισκέψεις» στον ανακριτή -πρώτος ο Παναγιώτης Ευσταθίου

Μετά τις αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα για τον πακτωλό του χρήματος που διακινήθηκε σε μίζες από την προμήθεια οπλικών συστημάτων, όπως αναμενόταν, έχει ήδη κληθεί σε απολογία για μετά τις γιορτές από τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα , το πρώτο από τα πρόσωπα που κατονομάστηκε από τον πρώην αναπληρωτή γενικό, ο 83χρονος αντιπρόσωπος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου.

Ο κατηγορούμενος πάντως διαμηνύει μέσω των δικηγόρων του ότι

είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρχές και να απαντήσει για την κατηγορία του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Ο Ευσταθίου είχε βρεθεί στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών ήδη από τον περασμένο Αύγουστο καθώς είχε πραγματοποιηθεί έφοδος στα γραφεία του στο Κολωνάκι από δύο Γερμανούς εισαγγελείς και δύο Έλληνες συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Βήματος" ο επιχειρηματίας ως αντιπρόσωπος της Rhein Metal είχε ολόκληρους καταλόγους με λογαριασμούς από "ωφέλιμες πληρωμές" σε Έλληνες αξιωματούχους με ποσά που ξεπερνάνε τα δεκαοκτώ εκατομμύρια ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι ο προφυλακισμένος Α. Κάντας, που ομολόγησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στην απολογία του ότι είχε χάσει πλέον τον λογαριασμό από τις μίζες που ελάμβανε ήδη από την εποχή της οικουμενικής κυβέρνησης το 1989, αναφέρθηκε σε τουλάχιστον οκτώ εξοπλιστικά προγράμματα που υπογράφηκαν επί ημερών Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου, για τα οποία δόθηκαν εκατομμύρια σε μίζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα