Ανοίγει ξανά η υπόθεση Μπεν, 24 χρόνια μετά την εξαφάνισή του

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην Κω βρίσκονται από την περασμένη Κυριακή και για 2 εβδομάδες επιθεωρητές για την υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, του μικρού αγοριού από τη Βρετανία που χάθηκε μυστηριωδώς το καλοκαίρι του 1991 στο νησί, όπου παραθέριζε η οικογένειά του. Μάλιστα την Τρίτη έδωσαν συνέντευξη στα ΜΜΕ του νησιού για όλες τις εξελίξεις στην πολύκροτη έρευνα. Δύο Άγγλοι ντετέκτιβ

και ένας Άγγλος αστυνομικός ελληνικής καταγωγής θα είναι στην διάθεση των δημοσιογράφων στην οδό Μακρή στην περιοχή Ηρακλής, έξω από το αγρόκτημα από το οποίο εξαφανίστηκε ο Μπεν Νίνταμ τον Ιούλιο του 1991 σε ηλικία 21 μηνών. Η αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαιρ έχει λάβει επιχορήγηση από την αγγλική κυβέρνηση για την εξερεύνηση κάθε γραμμής έρευνας για τον εντοπισμό του Μπεν. Γι’ αυτό τον σκοπό θα κάνουν μια έκκληση απευθείας στους κατοίκους του νησιού για να παρουσιάσουν οποιαδήποτε πληροφορία τυχόν έχουν.

Η αγγλική φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers προσφέρει αμοιβή 12.500€ σε οποιοδήποτε έχει σχετικές πληροφορίες. Τρεις αριθμοί κινητών τηλεφώνων είναι στην διάθεση όλων ειδικά για το ελληνικό κοινό, για να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με Άγγλους αστυνομικούς στα ελληνικά ή αγγλικά με διακριτικότητα. Οι αριθμοί είναι: 6951040208 ( Ελληνικά/Αγγλικά), 6951040217 (Ελληνικά/Αγγλικά) ,6951040226 (Αγγλικά). Εναλλακτικά, μπορούν να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην αγγλική ομάδα έρευνας στο [email protected]. Κατά την παραμονή τους στην Κω, οι αστυνομικοί θα επισκεφτούν κατοίκους, θα μοιράσουν και θα τοιχοκολλήσουν φυλλάδια σε πολυσύχναστα μέρη.

Νέα τροπή στην υπόθεση

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», ένας νεαρός άντρας κάλεσε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» και υποστήριξε ότι έχει τα ίδια εκ γενετής σημάδια με τον Μπεν! Ο ίδιος συναίνεσε στο αίτημα της οικογένειας Νίνταμ να δώσει δείγμα DNA. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να αρχίσουν ξανά οι έρευνες, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η επεξεργασία των πληροφοριών που συνέλεξε τα τελευταία 24ωρα η αστυνομία μετά τη συμμετοχή της οικογένειας του εξαφανισμένου παιδιού στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Οι Βρετανοί αστυνομικοί σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν πέντε περιπτώσεις. Οι δύο εντοπίζονται στην Ημαθία και οι άλλες τρεις σε Λάρισα, Μαρμαρίδα της Τουρκίας και Θεσσαλονίκη. Ήδη η Αστυνομία εξέτασε τη μία περίπτωση στη Λάρισα, αλλά δεν άργησε να αποδειχθεί πως το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε καμία σχέση με τον εξαφανισμένο Μπεν από τη Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα