Στις 23 Μαΐου αρχίζει η διαδικασία αιτήσεων ασύλου για τους πρόσφυγες

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στις 23 Μαΐου, με βάση τουλάχιστον τις αποφάσεις, αρχίζουν οι ελληνικές Αρχές τη διαδικασία υποβολής αιτημάτων ασύλου προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα και ξεπερνούν τις 54.000. Κινητές μονάδες με προσωπικό από τη Διεύθυνση Ασύλου θα βρίσκονται καθημερινά στις δομές για να δέχονται τα αιτήματα. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι εκτιμούν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων θα υποβάλουν αιτήματα ασύλου, ελπίζοντας σε δυο πράγματα: Το πρώτο είναι να κερδίσουν περισσότερο χρόνο στη χώρα και να αποφύγουν την

επαναπροώθηση και το δεύτερο, αν πάρουν το «μαγικό χαρτάκι» του ασύλου -πράγμα παρά πολύ πιθανό- να πάρουν ταυτόχρονα και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στη δεύτερη αυτή περίπτωση οι πρόσφυγες θα μπορούν για τρεις μήνες να ταξιδέψουν σε όποια χώρα επιθυμούν. Μάλιστα, η μέχρι τώρα πρακτική έχει δείξει ότι σε αυτή την περίπτωση ποτέ πρόσφυγας δεν έχει επιστρέψει στην Ελλάδα. Πάντως οι Αρχές θέλουν να προχωρήσει και το μέτρο της επανεγκατάστασης προσφύγων από την ηπειρωτική Ελλάδα σε χώρες της Ευρώπης και τις επόμενες ημέρες θα είναι σε επαφή με τις αρχές της Ισπανίας, που ήδη έχει δηλώσει ότι θα δεχτεί 6.000 πρόσφυγες.

Επιστρέφουν στην Τουρκία για να βρουν κυκλώματα μεταφοράς!

Την ίδια ώρα η Ελληνική Αστυνομία προσπαθεί να έρθει σε επαφή με την Τουρκία, καθώς τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται το φαινόμενο οικογένειες από τη Συρία που είχαν φτάσει στην Ελλάδα πριν μήνες και δεν πρόλαβαν να φύγουν για την Ευρώπη να προσπαθούν να επιστρέψουν μέσω του Έβρου στην Τουρκία για να βρουν από εκεί νέα κυκλώματα που να τους μεταφέρουν στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα