Ανασχηματισμός με έξι «φρέσκα» πρόσωπα της γενιάς Τσίπρα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται ο ανασχηματισμός με τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του να καταστρώνουν τα σχέδιά τους για αμέσως μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Σύμφωνα με τα τα προεδρικά διατάγματα που έστειλε η κυβέρνηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη δημιουργία νέων υπουργείων προκύπτουν τέσσερις νέες υπουργικές θέσεις.

Τα νέα

υπουργεία

Στην πολιτική ζωή θα μπει το νέο υπουργείο της Μεταναστευτικής Πολιτικής για το οποίο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί εάν θα παραμείνει ο Γιάννης Μουζάλας ή εκεί θα εγκατασταθεί ο Δημήτρης Βίτσας. Τα άλλα υπουργεία είναι το Τουρισμού, το Ψηφιακής Πολιτικής, το Διοικητικής ανασυγκρότησης και το Ενέργειας που μέχρι τώρα ήταν αρμοδιότητα του «φευγάτου» Πάνου Σκουρλέτη.

Τα νέα πρόσωπα και οι «παλιοί»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάποιο πρόσωπο στο οι επιτελείο εν μέσω διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς ακούγεται ότι θα αναλάβει καθοριστική θέση για το κρίσιμο θέμα των επενδύσεων.

Από τους «παλιούς» ασχέτως σε ποια θέση θα βρεθεί, ο Γιάννης Δραγασάκης θα εξακολουθήσει να είναι ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Το Μέγαρο Μαξίμου σκοπεύει, μάλιστα, να τον βοηθήσει με «φρέσκα» πρόσωπα στο «καυτό» θέμα των μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι θεσμοί.

Όλα δείχνουν ότι έρχεται στο προσκήνιο η γενιά Τσίπρα καθώς αναμένεται να αξιοποιηθούν οι κύριοι Τζανακόπουλος, Πιτσιόρλας, Γιώργος Τσίπρας και Στάικος, αλλά και οι κυρίες Βάκη και Αχτσιόγλου.

Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η μετακίνηση σε άλλο υπουργείο των Κουρουμπλή και Μπαλάφα ενώ μένει στην κυβέρνηση και η Όλγα Γεροβασίλη αλλά σε άλλη θέση, άγνωστη παραμένει η… τύχη του Ανδρέα Ξανθού.

Στην δύσκολη «καρέκλα» του κυβερνητικού εκπρόσωπου διαφαίνεται ότι θα καθίσει ο κ. Τζανακόπουλος που εκτελεί χρέη Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.

Η Όλγα Γεροβασίλη παίρνει τον δρόμο για το υπουργείο Εσωτερικών, που σπάει σύμφωνα με τα Προεδρικά Διατάγματα. Σύμφωνα με τις τελευταίες διαρροές πληροφορίες, ο Νίκος Παππάς μεταφέρεται στο νέο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Το άρθρο Ανασχηματισμός με έξι «φρέσκα» πρόσωπα της γενιάς Τσίπρα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα