Αναγκαστική προσγείωση Super Puma στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του aegeantimes.gr ελικόπτερο Super Puma που εστάλη για την αεροδιακομιδή ενός ναυτικού που παρουσίασε καρδιακό επεισόδιο, αναγκάστηκε να προσγειωθεί κατά την επιστροφή του στην Καλαμάτα λόγω μηχανικής βλάβης.  

Όπως αναφέρει το έγκυρο ειδησεογραφικό μέσο, λίγα λεπτά πριν τις 21:30 περίπου, το βράδυ της Παρασκευής, το κέντρο επιχειρήσεων δέχτηκε επείγουσα κλήση από πλοίο που έπλεε νότια της Καλαμάτας, για την αεροδιακομιδή ενός ναυτικού

που παρουσίασε καρδιακό επεισόδιο. Σε χρόνο ρεκόρ, ο διασώστης ήταν στο ελικόπτερο Super Puma και το πλήρωμα πανέτοιμο για την πτήση αυτή, που ξεκίνησε στις 21:45 περίπου από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας στην 112 ΠΜ! Η πτήση εξελίχτηκε κανονικά και το Super Puma βρέθηκε σε χρόνο ρεκόρ πάνω από το πλοίο για να παραλάβει το ναυτικό. Ο καπετάνιος όμως, ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τον πιλότο, ότι λίγα λεπτά πριν, ο άτυχος ναυτικός ξεψύχησε ! Έτσι, λόγω του ότι η αεροδιακομιδή δεν χρειαζόταν, ο πιλότος του ελληνικού Super Puma, έκανε αναστροφή με πορεία προς την βάση του στην Ελευσίνα! Λίγο πριν την Καλαμάτα και καθώς το ελικόπτερο πετούσε σε κανονικό ύψος, παρουσιάστηκε βλάβη! Αμέσως ο πιλότος έκανε όλες τις ενδεδειγμένες κινήσεις με αποτέλεσμα να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, αντί να επιστρέψει στην βάση του στην Ελευσίνα!

 

Keywords
Τυχαία Θέματα