Αναδιπλώνεται η Τουρκία και σταματά τις πτήσεις πάνω από τη Συρία

Αναδιπλώνεται η Τουρκία μετά την αντίδραση της Ρωσίας στην ένταση που ξέσπασε με την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi24 από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη στη μεθόριο με τη Συρία. Η τουρκική κυβέρνηση πήρε την απόφαση να σταματήσουν οι πτήσεις της πολεμικής της αεροπορίας πάνω από την Συρία, γεγονός που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Χουριέτ».

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα η Τουρκία δεν θα συμμετέχει πλέον στις αεροπορικές επιθέσεις της συμμαχίας στην οποία ηγούνται οι ΗΠΑ

κατά του ισλαμικού κράτους και σημειώνει ότι η απόφαση ελήφθη μετά την απόφαση της Ρωσίας να αναπτύξει αντιαεροπορικά συστήματα S-400 στη Λαττάκεια.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται, για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους, ότι αυτό γίνεται γιατί η Ρωσία σταμάτησε να βομβαρδίζει τις περιοχές των Τουρκομάνων, όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει καθώς η ρωσική πολεμική αεροπορία βομβαρδίζει συνεχώς αυτές τις περιοχές, τονίζοντας ότι θα σταματήσει έτσι τις όποιες μεταφορές όπλων και διαφόρων άλλων υλικών, γίνονται υπό τον μανδύα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μάλιστα τα ρωσικά βομβαρδιστικά που επιχειρούν στην περιοχή συνοδεύονται πλέον και από καταδιωκτικά, γεγονός που δείχνει την αποφασιστικότητα της Ρωσίας να βάλει τέλος στην ηγεμονία που ήθελε να έχει το καθεστώς Ερντογάν στην συγκεκριμένη περιοχή και γενικότερα στη Συρία, χώρα με την οποία η Μόσχα διατηρεί στενούς δεσμούς πολλά χρόνια τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα