Αν ακούσετε αυτούς τους ήχους το αυτοκίνητό σας θέλει συνεργείο!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ακούμε ήχους από το αυτοκίνητο, βλέπουμε δυσλειτουργίες στη μηχανή αλλά επιμένουμε να μην δίνουμε την απαραίτητη σημασία με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε σύντομα καινούριο. Οι περίεργοι ήχοι είναι οι πρώτοι στη λίστα, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το αυτοκίνητο σας. Δώστε λοιπόν προσοχή και αν εντοπίσετε κάποιον από αυτούς τους ενοχλητικούς ήχους, μην αναβάλετε την επίσκεψη στο συνεργείο.

«Βαρύς» ήχος στην επιτάχυνση

Αν κάθε φορά που επιταχύνεις ή επιβραδύνεις νιώθεις το αυτοκίνητο να ζορίζεται, πήγαινε στο

συνεργείο γιατί υπάρχει πρόβλημα. Συνήθως ο ήχος αυτός έχει να κάνει με τον άξονα μετάδοσης κίνησης. Η βλάβη μπορεί να σχετίζεται με το διαφορικό, το σασμάν ή το ρουλεμάν, σίγουρα όμως πρέπει να το δει ειδικός.

Τρίξιμο στην αλλαγή ταχύτητας

Ο θόρυβος κάθε φορά που αλλάζεις ταχύτητα, χρειάζεται άμεσα το μάτι ενός έμπειρου μηχανικού. Αυτός ο ήχος είναι από τα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αυτοκίνητα και οφείλεται σε εσωτερικό ζήτημα στο κιβώτιο ταχυτήτων ή σε βλάβη του δίσκου.

Σφύριγμα στο πάτημα του φρένου

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο περίεργος αυτός ήχος οφείλεται στα τακάκια, σπάνια όμως και στις δαγκάνες των φρένων. Με την έντονη χρήση στα τακάκια, είναι λογικό να έρθει γρήγορα η φθορά. Αν ο θόρυβος γίνει πολύ ενοχλητικός, πήγαινε αμέσως στο συνεργείο για να σώσεις το αυτοκίνητο σου.

Το άρθρο Αν ακούσετε αυτούς τους ήχους το αυτοκίνητό σας θέλει συνεργείο! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα