Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της προσφυγής της ΓΣΕΕ κατά των ελληνικών κυβερνήσεων από το 2010 έως και σήμερα για εκτεταμένες παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη. Η εν λόγω ακρόαση έγινε ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ παρέμβαση πραγματοποίησε η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, η Διεθνής Οργάνωση των

Εργοδοτών με την παρουσία και του ΣΕΒ.

Η προσφυγή της ΓΣΕΕ, επικεντρώθηκε στις εξής παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη:

μείωση του κατώτατου μισθού,δυσμενέστερη μεταχείριση των νέων σε ηλικία εργαζομένων αλλά και η διακινδύνευση των θέσεων εργασίας των μεγαλύτερων σε ηλικία εργαζομένων,εξουδετέρωση του προστατευτικού ρόλου των συλλογικών συμβάσεων εργασίας(ΣΣΕ),περικοπές μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,διαρκείς μειώσεις των συντάξεων,πάγωμα/μείωση αποδοχών και η απαγόρευση σύναψης ΣΣΕ στις ΔΕΚΟ,επιβολή ευέλικτων μορφών εργασίας,αύξηση των απολύσεων και οι πολύμηνες καθυστερήσεις μισθών.

Τα επιχειρήματα της ΓΣΕΕ στήριξε με παρέμβασή της η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Αντίθετα η Διεθνής Οργάνωση των Εργοδοτών «επέδειξε για μία ακόμα φορά το πρόσωπο των διεθνών εργοδοτικών κέντρων κάνοντας λόγο για την αναγκαιότητα των μέτρων ως δήθεν κατάλληλων για την επανόρθωση της οικονομίας από την κρίση».

Η ελληνική κυβέρνηση, εκπροσωπούμενη από τον Υπουργό Εργασίας επικαλέστηκε την κρισιμότητα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ωστόσο είπε ότι έχει τη βούληση να καταβάλει προσπάθεια επαναρρύθμισης της αγοράς εργασίας και αποκατάστασης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το άρθρο Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Ευρώπης εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα