Άμστερνταμ: «Κόκκινο φως» στην πορνεία

Μπορεί το Άμστερνταμ να «καθαρίσει» την περιοχή που βρίθει από οίκους ανοχής; Αυτό είναι το ερώτημα που τίθεται πλέον για τη συγκεκριμένη πόλη, διάσημη για τα «κόκκινα φωτάκια» της.

Είναι γνωστό πως, μια δεκαετία πριν, η ολλανδική κυβέρνηση νομιμοποίησε την πορνεία σε μια προσπάθεια να μειώσει την εμπορία ανθρώπων και το οργανωμένο έγκλημα. Φαίνεται όμως ότι οι προσπάθειες αυτές είχαν το αντίθετο αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος του Άμστερνταμ, η «περιοχή με τα κόκκινα φωτάκια» έχει μετατραπεί σε ένα κομβικό σημείο για τους δουλεμπόρους που εκμεταλλεύονται τις ελευθερίες που προσφέρει η χώρα στο ζήτημα του σεξ.

Αυτό το καλοκαίρι η ολλανδική κυβέρνηση αναμένεται να καταστήσει αυστηρότερους τους νόμους για την πορνεία, ενώ – παράλληλα – το Άμστερνταμ θα προσπαθήσει να καθαρίσει την περιοχή από τους οίκους ανοχής, μειώνοντας τον αριθμό τους και αντικαθιστώντας τους από νέους επιχειρηματικούς τομείς.

Το άμεσο μέλλον θα δείξει εάν αυτή η προσπάθεια θα ευοδωθεί και εάν η πόλη του Άμστερνταμ θα αλλάξει σημαντικά την εικόνα της.

Keywords
Τυχαία Θέματα