Άμλετ με σκηνοθεσία Γάννη Χουβαρδά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Ο Γιάννης Χουβαρδάς με τη δική του σκηνοθετική ματιά μας μεταφέρει τα συναισθήματα του ήρωα μέσα από την παράσταση που ανεβάζει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , «Άμλετ» .

Πρόκειτε για έναν μεθοδικό, σοβαρό όσο και τολμηρό σκηνοθέτη, ικανό να μας παρουσιάσει το «εδώ και τώρα» με εύληπτο αλλά και ειρωνικό τρόπο, φλερτάροντας με τη μεταμοντέρνα αισθητική, και είμαστε βέβαιοι πως μέσα από την παράσταση που ετοίμασε για τη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών θα καταδείξει τις γέφυρες του έργου με τη σύγχρονη εποχή.

Στον «Άμλετ»

συνυπάρχουν όλα: η πολιτική, η ηθική, η βία, μια τραγωδία ερωτική, οικογενειακή­, εθνική, φιλοσοφική, μεταφυσική, ακόμη και μια βαθιά ψυχολογική­ ανάλυση. Το όνομά του σημαίνει κάτι ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν δει ποτέ έργο του Σαίξπηρ. Ο Άμλετ, Δανός πρίγκιπας του 10ου αιώνα, είναι ένας λογοτεχνικός ήρωας που ζει πέρα από το κείμενο και πολλές γενιές ανακάλυψαν το είδωλό τους σε αυτό το έργο, ενώ για τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς αποτελεί πάντα πρόκληση η συνάντηση με το σαιξπηρικό δράμα.

Η μετάφραση είναι του Διονύση Καψάλη, ακολουθούν πρωταγωνιστικοί ρόλοι από μια ομάδα γνωστών ηθοποιών: Χρήστος Λούλης (Άμλετ ), Αμαλία Μουτούση (Γερτρούδη ), Άλκηστις Πουλοπούλου (Οφηλία ), Θάνος Τοκάκης (Λαέρτης ), Χάρης Φραγκούλης (Ρόζενκραντς ), Ορφέας Αυγουστίδης (Γκίλντενστερν, Νεκροθάφτης ), Κώστας Βασαρδάνης (Οράτιος ), ­Γιώργος Γάλλος (Κλαύδιος, Φάντασμα ). Τα σκηνικά είναι της Εύας Μανιδάκη, τα κοστούμια της Ιωάννας Τσάμη και η μουσική του Δημοσθένη Γρίβα.

Keywords
Τυχαία Θέματα